Jeg har startet søket etter venner innen energiformen “motivasjon”

Foto fra 2020 hvor jeg også prøver å overbevise med tekst i mailer (Foto: Budstikka )

Jeg har kladdet på de første mailene og i øyeblikket ser det slik ut:

Hei!

Målet med mailen er å få en 15 minutters samtale med en eller flere i ditt selskap.

Jeg heter Bjørn Heidenstrøm og er nå 53 år og i gang med et stort og forhåpentligvis flott og nasjonalt prosjekt. Det er omfattende og handler om motivasjon med sine avarter og forgreninger hvor jeg skal finne og velge ut noen selskaper som følge på veien.

Kan det være noe for dere?:

Jeg tror at prosjektet er interessant for noen i konsernledelsen, mellomledere, og spesielt for de ansatte som også kan bruke dette privat. Jeg tror også på at det ligger mye media, innholdsproduksjon og PR i prosjektet.

Jeg ønsker å snakke med noen hos dere som kan være interessert i følgende:

  1. Tesen om at verdien av- og forståelse for spekteret rundt motivasjon kan være en like stor- eller en større resurs en kapital, brand og markedssvingninger.
  • Teorien om at fem til 15% økt motivasjon kan eller vil skape bedre kultur, samhold, kommunikasjon og effekt på arbeidsplassen (og at det kan måles/bevises).
  • At prosjektet har vanlig jordnært språk og at hele kompetansen og eksemplene i prosjektet kan brukes privat når den ansatte går hjem fra arbeid hver dag.
  • Påstanden om at det ikke er bortkastet med minst en årlig, eller halvårlig eller kvartalsvis berøring og oppdatering på begreper, teorier, eksempler, og praksis knyttet til motivasjon.

Hvem er det som mailer:

Jeg har studert, prøvd ut, lest og testet veldig mye rundt motivasjon siden 1984 (de første mentorene mine var Willi Railo og Kjell Schau Andreassen ) og jeg lever daglig dypt inne i tematikken.

Jeg skriver nå på boken, men den er bare litt av det totale og store prosjektet.

Jeg har vært på mange sider av temaet.  På gølvet (omskrev fra Herøyadialekt),  som mellomleder, som toppleder, som grunder, som idrettsutøver, som ektemann, som far til to barn, og som en rar figur som gjør prosjekter og ekspedisjonen utenfor boksen.

Utenfor boksen var når jeg syklet alene fra Norge til Sør Afrika  (ett FN-prosjekt) eller padlet 96 dager stående til Svartehavet (et Røde Kors prosjekt)

PS! NB! Teorier og eksempler fra mine ekspedisjoner er nesten ikke synlig i mitt prosjekt og jeg er 100% klar over at det er få hos dere som trenger motivasjonsmetoder for sykle til Johannesburg eller padle til Svartehavet  i 2022.

Prosjektet:

Prosjekt skal ha partnere fra forskningsmiljøer og skolemiljøer. Prosjektet skal også ha selskaper som er interessert i motivasjon og energier som kommer ut av kunnskap, forskning og tester om tema.

Noen av kulepunktene i prosjekt er:

  • Involvering.
  • Økt kompetanse og forståelse: Fordi de fleste tror at motivasjon er en som plutselig banker på døra eller faller ned fra himmelen, men det er dessverre ikke slik.
  • Bevisgjøring og ansvar: Fordi de fleste tror at sjefen eller ledelsen skal lage motivasjonen, mens de færreste vet at de selv må både lære, skape og drifte den ferdigheten.
  • Repetering og små berøringer: Fordi mange tror at det holder med ett fordrag med en som gikk Sydpolen eller ei som klatret til Mount Everest, mens sannheten er at den effekten ikke varer. ( PS! jeg er selv en av de foredragsholderne og det er viktig, gøy, kult og en en vekker, men varer ikke lenge )

Mine erfaringer:

Litt fra min bukett av roller er; avisbudet på 13 år som henta avisen på Hydro Herøya klokken 0500 hver morgen i 3 år, vindusvaskeren som hang høyt uten sikring i Oslo, han dårligste på løkka som kom på landslaget. når jeg fikk være Junior med Petter «Propell» Stordalen fra ett til 104 hoteller som markedssjef, når jeg var grunder av tre selskaper hvor to gikk konkurs og det tredje ble Kandas største SMS-selskap,  når jeg var Mediesjef i Vålerenga Fotball fra Fredriksen hadde klubben til Trøym overtok klubben.   

De siste årene har jeg jobbet i Oslofjorden og gitt ut tre bøker. I Januar 2020 bestemte jeg meg for å lage ett meget omfattende prosjekt om «motivasjon» som er den er den skarpest kniven i skuffen min, og hvor jeg har tilgang til det meste av kilder og påfyll.

Tidstyv:

Nei, dere skal ikke sette noen internt på nye oppgaver og dere får ikke merarbeid.

Penger:

Nei, jeg jeg er ikke på jakt etter penger, men er på jakt etter selskaper som er interessert i temaet og mulige effekter.

Oppsummert:

Mail meg hvis dere finner en som vil snakke om prosjektet i ca 15 minutter etter sommerferien.

Ha en fortsatt fin sommer!

Med vennlig hilsen

Bjørn Heidenstrøm

Mail: bjorn.heidenstrom (att) gmail.com

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram