Alt om Ytre Vassholmen. To Km på utsiden av Nesøya. Hytte med syv sengeplasser til under kr 200 pr. person

Jeg var på hytta til Olsofjorden ved Ytre Vassholmen, en meget nydelig plass som du kan benytte. Dette lærte jeg om stedet og hva du kan bruke den til:

Kilde: Oslofjordens Frilutsråd:

Sengeplasser: 7 Maks. Pris pr. natt 2021: Kr 1300,-.

Den lille øya Ytre Vassholmen ligger utenfor Snarøya. Huset som i dag er kystledhytte er opprinnelig fra siste halvdel av 1800-tallet. Herfra kan man se på både store og små båter som seiler forbi, eller du kan bruke båten som følger med og finne de gode fiskeplassene i nærheten. Fabelaktig utsikt ut over Oslofjorden fra hytteveggen

OF sin hytte

OF sin robåt ligger i Hundsund på Snarøya, ca. 2,5 km å ro til hytta. Taxibåter tilgjengelig, se “kollektivt”. 220V. Brønnvann – ta med drikkevann. Utedo. Panelovner og vedovn, ta med ved. Elektrisk komfyr og kjøleskap. Kjæledyr ikke tillatt.

Kilde: Bærum Seilforening :

Ytre Vassholmen er Bærum Seilforenings perle i Oslofjorden. Siden 1960-tallet har seilforeningen arrangert regattaer fra øya, som tidligere var fiskerøy og småbruk. Sommerleiren er innom øya hvert år, som leirens høydepunkt.

Området eies av Bærum kommune, men er omfattet av allemannsretten, så brygger og utearealer kan brukes av alle når seilforeningen ikke har arrangementer der, eller når det er utleid.

På øya er det tre hus, hvor det største er seilforeningens klubbhus. Det går over to etasjer med

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram