La Youtube hoppe inn i bloggen din

Dear digital jumper.. (artig ordspill i overskriften!!!)

Så til klasserommet:

1. Vi snakket om: å “få det ut og hente det hjem” (i Trondheim)

2. Vi snakket om å “styre egne eide digitale flater”

3. Vi snakket om å “samle og gi god service til en gammel kompis eller ny titter egne flater”

Denne øvelsen og forklaringen er derfor dagens herlige “Kinderegg” vedrørende video/Youtube, og da presser du de tre punktene over – inn i følgende system, teknikk, metode, eller arbeidsflyt (kall det hva du vil..)

Metode – deling av video:

Forhistorie: Tom Hilde og Johan R. E. finner ut at de skal skremme Ganges og Bardal.

Plottet er bra!! og Tom Hilde er snill og kul nok til å dele på sin Youtubekanal (han får det ut!)

Så til Kinderegget.

 1. “få det ut og hente det hjem” – og det gjør Tom H enda mer hvis han legger en link til sin egen hjemmeside under Youtubesnutten (merk at Youtube noen ganger er u-kule på linking så da må Tom skrive «and the rest is on my
  tom-hilde dott com ). Tom H bør også «limer inn» denne snutten, (og mange andre egne videos på sin flate). Feks; så kunne jeg tenke meg at alt han har gjort og har delt er på hans egen flate (www.tom-hilde.com ). Nåværende og fremtidige partnere/sponsorer ønsker definitivt at han og du skal ha videos som denne på hans/din egen flate…
 2. På denne måten utføres nr 2; -“styre egne eide digitale flater” – og der har jeg en
  annen kar som kan gjøre det samme. Den godeste Sponsorsjef, Mr Arne
  Åbråten liker også  denne skremmevideon og Twitteret den ut i
  går! (Det var slik jeg fikk vite om den) Arne kan/burde også «lime den
  inn på sin egen side» (hvis han hadde tid i går) og da ville jeg
  sette videon på hans egen side – og da jeg ville sett den siste bloggen
  hans (som også var fin!)
 3. Han vil da være i starten av punkt nr 3 i kinderegget:  som er “samle og gi god service til en kompis eller ny tittere på egen flate”

Argumenter:

1.

Om en uke når jeg vil vise min kompis denne snutten vil jeg ikke huske brukernavnet til Tom Hilde på  Youtube / eller navnet på videon, men jeg vil huske- eller kan
lett finne hjemmesiden til Tom ( og finne den/ se på videon der). Det samme gjelder Arne hvis han deler den på sin side (og hvis han er digitalt kul så linker han siden til Tom )

2.

20.000 tittere (som denne videon har) er nok til at en partner på video/foto eller annet kan si;  «jeg har lyst til å gjøre noe sammen med dere» – og han sier også – “kan tenke meg å ha mitt firmanavn på en Webside som du/dere eier og ikke gi penga til Youtube  –  jeg heier på skihoppere og ikke på Youtube”

3.

Glede» er ett av tre ord som er viktige for Hopplandslaget og denne videon viser noen som skaper glede, utfører glede, og deler glede fra en hotellgang i utlandet.

Metoden:

Metode for å samle/dele Youtube på egen hjemmeside. (og dere husker regelen; «Wordpress er best og snakker med alle og bør brukes» ) (og wordpress er det jeg kan..)

1. Finn Youtubevideo og trykk knappen «del»

2. Trykk så på knappen «innbygg»

3. Kopier den teksten/html-koden dere
ser i ramma

4. Åpne egen ny side for ditt eget blogginnlegg

5. Trykk på knappen/fanen for HTML

6. Lim inn

7. Trykk publiser – og sim salasuper bim så er Youtuben på din egen side. Du la sikkert merke til at Youtube ville at du skulle Twittre den ut slik at de kunne få treff på sin side – og at Facebook ville det samme, men du ville ikke det!  Du vil passe på egen digital eiendom  og bli en av gjengen som bygger verdens viktigste digitale hoppnasjon….. ( 😉 )

Nå har du en Youtubevideo på din egen side og som i sin ypperste klasse har:

– den kan spilles på din egen hjemmeside – og alle kan søke din side og ikke på Youtube for å finne den

– du kan samle i diverse kategorier som   «hopping & trening» «ting som skjer på tur» «kule ting jeg fant»  eller «folk jeg skremmer på tur….»

– du kan som Arne gjør på neste “videotwitter”:  1. lime den inn på egen side 2. Twittre det ut 3. få alle treffene på egen side 4. få noen nye følgere

 

Bjørn @heidenstrom på Twitter og med tre Youtubekanaler – og her deler jeg b.la folk jeg møter:

 

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram