For deg som vil lære mer om Twitter ( @Mr_MeyerC #trengerfollowers RT)

 

  Dette er en spesialdesignet blogg for Christan-Vokalist-Hopptrener-Meyer, eller for deg som vil lære litt mer om; bruken, koder, mekanismer og annet rundt og i Twitter.

Mr Meyer er Hovedtrener for damelandslaget i skihopping og han er @mr_meyerc på Twitter. Han har pt. Twitter ut fire (4) Twitteringer og bl.a annet den legendariske “@romoeren flintsteik?” – ……. (????)

Først til en flott Twitterbeskrivelse fra bloggen “Virrvars roteloft”

Jeg tror at hovedgrunnen til at mange prøver Twitter og gir opp, er at systemet ikke er intuitivt når du oppretter en konto. Greit, du lager en profil. Greit, du skriver hva du gjør. Har du ikke begynt å følge noen, er det minimal sjanse for at noen følger deg, og twitringen din forsvinner ut i intet uten noen respons. Hvor er dynamikken og moroa, liksom? Slapp av, Roteloftet guider deg:

Hvordan komme i gang:

Virrvarrs roteloft » Hvordan jeg bruker Twitter

Og etter det tar du en liten titt på:

Hvordan jeg bruker Twitter – av T Moen  – med ekstremt mange gode kommentarer under bloggen…

Slik bruker Jens Stoltenberg Twitter

Hvem lagde- og hva i svarte granskauen er egentlig Twitter

 

– etter dette tar du et dypdykk i Hashtags, RT, FF, og Followers

Med kvittrende hilsen; @Heidenstrom

( Kilden til god tekst under er fra denne linken

Hva er en direktemelding.
Forskjellen på en direktemelding og en vanlig tweet er at alle kan følge med vanlig tweet mens direktemeldinger bare kan leses av mottakeren. For å sende en direktemelding må dere begge følge hverandre!
Hvordan sender man en direktemelding.
Start meldingen med bokstaven D og et mellomrom (space) deretter brukernavnet til den du skal sende til (brukernavn begynner alltid med @(alfakrøll)) – en direktemelding vil derfor se f.eks slik ut
D @brukernavn Her er en direktemelding
Hva er og hvordan gjør man ReTweeting (RT)?
Når man har en Twitterkonto vil man etterhvert oppdage at enkelte videresender dine meldinger med en RT@dittbrukernavn foran meldingen din – det som kalles ReTweeting. Dette gjør du hvis noen sender ut en melding som du synes andre bør se – det kan være en kommentar eller henvisning til en nettside osv. En slik måte å gi honnør til noen på for en god kommentar eller god informasjon er viktig, og for bedrifter er det viktig å følge med på dette “ordet som nærmest går fra munn til munn” – det kan hjelpe, men det kan også skade (det har vært flere eksempler på at reaksjoner på twitter har gitt resultat, f.eks måtte en avis ut og beklage en framside de hadde hatt på trykk).
Måten du lager en RT er derfor veldig enkel; det enkleste er å bruke RT-funksjonen som du finner f.eks på nettsiden (twitter.com) – den ser ut som en bøyd pil (bilde til høyre). Lignende funksjoner finner du også i ulike kommunikasjonsaggregatorer (disse gjør at du kan organisere tweetingen lettere i forhold til gruppering, kategorier, type tweet osv) eksempler på slike er twhirl, tweetdeck, lu.ly osv. Du kan også lage en manuell RT, men det er tungvint – skriv først RT + mellomrom + @brukernavn på den du skal RT + meldingen som du RT.
Det er selvfølgelig de som også misbruker dette; det kan være noen lager en falsk RT. De skriver en tweet som ser ut som en retweeting av f.eks deg ved å selv sende ut en tweet hvor de skriver RT @dittbrukernavn Melding….Andre vil da tro at det er du i utgangspunktet som har skrevet noe som andre har videresendt (litt skummelt fordi du ikke har kontroll over innhold som blir assosiert med deg). Heldigvis skjer ikke dette ofte.
Uønskede followers
Alle kan selv velge hvem de vil følge med på, men noen ganger kan du få noen som følger deg og som du ikke vil identifiseres med. Dette kan være folk som skal promotere seg selv og sine tjenester (kommersielle, seksuelle osv) eller det kan være folk som ønsker å framstå med mange følgere selv (mange føler seg forpliktet til gjensidig følging – det er ikke nødvendig). Disse har du mulighet til å blokkere; du hindrer at de får fulgt med på dine tweets (med mindre de går på din offisielle side og leser dem der, men da er de i alle fall ikke knyttet opp mot kontoen din på noen måte).
En måte å blokkere dem på er ved å gå inn på ”followers” som står under navnet ditt på høyre side hvis du er innlogget på twitter.com. Da får du fram en oversikt over alle som følger deg, dine ”followers”. Du har valg for også å følge dem (trykk person med plusstegn), men du kan også velge å blokkere (trykk på verktøyhjul for å få opp flere valg) – og du kan velge å blokkere og melde om spam samtidig. Det siste er greit å gjøre hvis brukeren prøver å promotere f.eks seksuelle tjenester.
Hashtags (#) i Twitter
Se dette
//avsnittet om hashtags//.
#ffnor og #ff
På fredager kommer det ofte hashtager som er merket med #ffnor og #ff – dette står for hhv FollowFridayNorge og FollowFriday. Dette har nærmest blitt en tradisjon; på fredager anbefaler man andre twitterbrukere – slike man følger selv og synes andre burde følge også. Du gjør det på følgende måte; skriv en tweet som inneholder hashtagen og så skriver du inn brukernavn på den eller de brukerne som du vil anbefale (#ffnor @brukernavn + valgfritt om du vil si hvorfor du anbefaler)
Her finner du en
//engelsk artikkel//som omhandler hashtags og spesielt #followfriday.
Når skal man bruke Twitter framfor å bruke epost.

  • Når du ofte havner i spamfilter eller mottaker har overfylt innboks på eposten sin. Twitter har ikke spamfilter slik du kan ha i forbindelse med epost. Grunnen til dette er at det faktisk er du som bestemmer hvem du skal lese tweets fra – det er du som bestemmer. Du “følger” folk du er interessert i, og du velge å ikke følge dem når du vil. Brukere som du ikke ønsker skal følge dine tweets kan du blokke (selv om de selvfølgelig kan gå inn på din offentlige side og lese dine tweets der). Dette gjør det lett å unngå søppelpost – og du vet også at hvis du sender en melding til noen havner ikke meldingen din i spamfilteret heller (selv helt uskyldige eposter havner av og til i filteret og når ikke fram til mottaker – har du problemer med dette, prøv å sende en direktemelding til vedkommende i Twitter i stedet for). En direktemelding kan derfor være grei å bruke hvis du enten har en tendens til å havne i spamfilteret og det kan også være greit hvis du vet mottakeren får mye epost – da kan du lett drukne i mengden. Det er selvfølgelig en forutsetning at mottakeren sjekker Twittermeldingene sine regelmessig (hvis man bare sjekker en sjelden gang har jo direktemeldinger liten hensikt) – men vi ser at stadig flere følger twitter via mobiltelefon og da kan man være rimelig sikker på at de får med seg meldingen. Twitter kan derfor brukes f.eks i jobbsammenheng hvis man vil ha rask kommunikasjon med en kollega.
  • Når du ikke vil gi ut epostadressen din. Twitter fungerer som en universell kommunikasjonskanal. Twittersiden din er åpen for alle, og alle kan søke navnet ditt og se hva du skriver (med mindre du spesifikt sperrer for dette). Som nevnt kan man bare sende direktemeldinger hvis man gjensidig følger hverandre – så her kan du velge selv hvem som skal kunne kontakte deg slik og på denne måten unngå uønsket epost.
  • Når du ønsker å fortelle dine venner om det siste du er opptatt av. Bruk Twitter til å sende lenker til nettstider som du finner interessante (enten det er en morsom video på YouTube, bilder, artikler osv). Twitter forkorter ned URL’en automatisk slik at du greit holder deg innenfor grensa på 140 karakterer
  • Når du trenger en måte å dele raskt innenfor en gruppe. Dersom du oppretter en twitterkonto som bare lar spesielt utvalgte få se meldingene kan du bruke twitter som en rask kommunikasjonskanal (du får ikke ventetiden som du får på epostsendinger) – på denne måten får du en kanal for kritisk informasjon for bare en spesifikk gruppe. Bruk den f.eks til å få raske tilbakemeldinger på spørsmål.

 

Bjørn @Heidenstrom på Twitter