Turer i Norge som kan ses av hele verden

Det under er Google Street View fra Sandspollen. Jeg lagde opptaket på høsten 2015 og det ble lansert av Google denne uken ( det tar lang tid å publisere p.g.a datamengden).

360-teknologi er brukt av Google i noen år. De fleste kjenner det som “Google Street View” og de andre gigantene ( Facebook, Microsoft, Samsung, osv) har gjort det klart for storsatsing.

Hva er det?

Det er en rekke kameraer som gjør opptak mens man går eller kjører. Når det er lastet opp kan hvem som helst i verden “gå eller kjøre” den samme turen. Du kan stoppe opp og se deg rundt og “bevege deg i bildene”.

Googel kulen ( se bildet) som jeg har brukt på opptaket i Sauherad, Lier, og i Hurum rundt Sandspollen koster ca kr. 600.000,- og blir litt kostbar for deg og meg, men de første aktørene melder at det snart kommer utstyrspakker til Kr. 10.000,- og Richo har lansert en pakke til ca kr. 6000,-

Spådommen er klar: 360-teknologien blir det mest delte formatet i 2017/18.

Hva betyr dette?

Dette betyr en ny digital- og motiverende opplevelse. Den informerer og den inspirerer til ny tur. Jeg hopper over 360-opplevelser av konserter, billøp, hesteløp, og fallskjermhopp og fokuserer på naturen og dette som ett fint verktøy for planlegging av tur i natur hvor en ikke har vært før.

Det vil også kunne vise type av natur, vanskelighetsgrad, flora, og gode eller dårlige forhold for barnevogn, rullestol, og sykkel.

Jeg tror de smarteste kommunene vil satse på dette for å fremme folkehelse og turisme… 😉

Med vennlig turhilsen

Bjørn @Heidenstrøm

100% inhabil

 

 

 

 

 

 

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram