Tre tips om langtur ? #løping fra? Ingrid Kristiansen #vg

Gode tips fra Ingrid Løpedronning Kristiansen

Av Malene Emilie Rustad, kilde: vg.no og vektklubben.no

Det er flere faktorer som kan bidra til at du får bedre effekt av løpeturen din. Vi tok utgangspunktet i en langtur på 45 til 90 minutter.

– Ikke dra ut på en langtur uten å spise. Pass på å få i deg en liten blanding av både karbohydrater, proteiner og fett. Ta også gjerne med deg saft, energidrikk eller noe enkelt å tygge på så du ikke går tom for energi, sier Ingrid Kristiansen, tidligere langdistanseløper og mangeårig verdensmester i terrengløp og maraton.

Ta langturen rolig

For å få mest ut av langturen har hun tre gode råd:

1. Det viktigste er at langturen skal kjøres i rolig tempo, så rolig at du trener opp fettforbrenningen. Begynn gjerne med å gå fort. Kroppen må få tid til å venne seg til en annen forbrenning enn den du bruker når du løper fort.

2. Løp med noen i et tempo der dere kan snakke. En løpepartner gjør dessuten turen ekstra hyggelig. Løper du på langtur alene, må du passe på at du aldri løper så fort at du ikke kan snakke.

3. Denne typen trening bygger opp alle muskler, sener og ledd slik at du blir rustet til å tåle mer løping over lengre tid. Etter hvert som du blir sterkere og i bedre form, kan du løpe fortere.

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram