Ut på tur? Test av navigasjons-app-er

Jeg bruker A) Sports-Tracker (til Nokia) som fungerere suverent og tracket bl.a hele sykkelferden Nordkapp – Lindesnes – Mysen. En flott app som legger bilder rett på sporet (som GPS Tagg) og gjør meg like glad hver gang noen spør om forslag til en sykkeltur – hvor jeg kan dele hver høydemeter, fart og forslag til steder og se – med ett klikk (pluss at kompisen kan laste ned filen til egen PC eller håndhold navigasjons) Bonuser er bl.a statistikk og måling av antall løpte, padlede. eller syklede meter pr mnd eller år.

B) er Garmin som kan laste ned superkart – som er superdyre (ca 700 kronerfor en region), men som har flere mulighter rundt det håndholdte – som feks merking av “waypoints” og annet…..

Så tar VG en bra test av resten…:

Skal du ut i naturen? For å holde deg på kurs i skog og fjell må du ha et godt navigasjonsverktøy. Mange bruker en håndholdt GPS-enhet, men det er et veldig kostbart alternativ til kart og kompass. Har du en smartmobil med innebygget GPS, vil den ofte være et både bedre og billigere verktøy.

Det finnes en jungel av apper for navigasjon i villmarka. Vi har testet fem apper for Android og fire for iPhone for å finne den beste og mest brukervennlige av dem.

Vi har lagt vekt på brukervennlighet og funksjoner i appene, så vel som hvor detaljerte og gode kartene er.

les videre på: via: Ut på tur? Test av navigasjons-app-er – VG Nett.

Bjørn @Heidenstrom på Twitter

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram