Trikk med henger #hengern #ærevære #Enga #Hengernertilbake

Meget intern melding. #VIFMedia.

Syv år hadde jeg. Jobbende i Vålerenga. Flotte år og alltid en som utmerket seg.

Hengern!   – Terje “Hengern” Hellerud, og nå kommer trikken hans tilbake, med henger……

Hengern. Han som gjør at du gleder deg til å gå på jobb. Han som har de beste historiene. Han som var best på banen, og fortsatt mest likt . En kulturbærer. Han som får litt for store gutter til å ta av seg lua i kantina.

Hvorda jeg hadde det med Hengern forklart med hans egen sosialekt:

Klokka åtte om morran, vikti å være dær. Hengern har kaffen klar og fjorten historier på lur. Den beste er den om åssen han fikk tilnavnet “Hengern”. Jeg lova å aldri si det, å jeg spørte av å te på scenen og i fojjan (Red anm. foajeen) før bannketter, men Hengern gliste, og sa “det passer ikke her…” Å så sa han; ” husker så godt når Bruno ….”

Så kom det enda ett gullkorn av en million anekdoter…..  Men hvordan Terje ble “Hengern” ble aldri utalt fra en scene.

Slikt gjøres bare og kun hvis Terje Hellerud tillater det, men jeg tror, med bruk av egnede og myke omskrivninger, at det kan gjøres. (hva sier du Terje? )

Og.

…og  nå ser jeg at trikken fra 50-tallet, (med henger) kommer tilbake, og jeg tror at det er på tide å spørre (igjen): Hengern; åssen fikk du tilnavnet “Hengern”. Muligens en av de beste kulturhistoriske skatter.

Saken i avisen, som satt meg på sporet…:

“- Vi planlegger guidede turer og charter med den til sommeren. Foreløpig pendler den mellom vognhallene på Holtet og Grefsen, hvor vi gjør nødvendige arbeider for å få den godkjent av Jernbanetilsynet, sier Nygaard.

via Aftenposten:  Vender hjem for party – osloby.

Bjørn, kraftig fan av Terje “Hengern” Hellerud.

(muligens leses dette av Mr Thomas Brekke Sæteren, VIF Media, og bringes til torgs)

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram