The Shirt project

Dette er The Shirt:

 

Det er dramaturgi blandet med symbolikk og ritualer. Det er litt mot, mye svette, og kjærlighet til felleskap og involvering (les; blø for drakta, kun ett lag, vi står samlet….)

Alt dette skaper ”kommunikasjon og oppmerksomhet”  – to ord som er brødre med ordet ”markedsføring”.

Fordi:

For å kunne selge ett produkt eller få velgere til ett parti eller som vi jobber med; få folk til å vite om-, involvere seg-, og aller helts donere penger til en god sak – så er kjernen til alt; ”kommunikasjon,  oppmerksomhet og den nevnte broren ”markedsføring”.

 

The Shirt skaper oppmerksomhet, informasjon og involvering og har til nå gjort det for www.flyktninghjelpen.no og www.unhcr.org . Til nå har det blitt PR & Media i 85 land og mye av bevismaterialet ligger her.

Praktisk snakket:

En gubbe som sykler lang skaper dramaturgi. Involvering  skapes av folk som vil lage en stor drakt av signert drakter. Det er også en flørt med symbolikk og ritualer. (les, fotballfolket)

Ett krydder i den suppa er at det er alt fra superkjendiser og den vanlige mannen i gata som donerer signert drakter. Det er alle og det er ikke trist. Det er morsomt, skapende og litt oppkvikkende.

Til nå har vi spurt: ”vil du signer på drakten din og vise at vi trenger å hjelpe 43 millioner på flukt” og ”vil du være med å lage oppmerksomhet for noen som virkelig trenger nettopp det?”

I 2009 og 2010 ble oppmerksomheten spisset mot mennesker på flukt. I 2011 tar vi med oss ”minerydding”  og årets TV Aksjon for denne saken (les; vi rydder for livet)

I 2009 og 2010 syklet en skallet mann på en sykkel fra Norge til VM i Sør Afrika for å lage grunnlaget (versjon nr 1). I 2011 så sykles Norge på langs for å doble drakta, involveringen og kraften…

Draktas hjem, kompis og beskytter er; www.teamkraft.no

Med drakthilsen

Bjørn @Heidenstrom på Twitter