Kjære skoleklasse – dette er første melding fra Rektor

(internmelding nr 1 til dagens skoleklasse )

Print ut denne bloggen og legg den i permen som heter “mitt digitale liv og fremtid” – og eller del den på bloggen din – under tema “en fantastisk skoletime” eller under tema “hater min kjedelige digitale lærer” … ,-)

***********************************************************************

Klassetime 1.

Trondheim. Dato; 13.10.2011

Misforståelse A:
Blogging er; skriving hvor man skal prøve å være lur, dyp, morsom, intellektuell, og/eller en provoserende person. – Og alt skrives med en fabelaktig penn eller ett magisk tastatur.
Det er feil!

Blogging er: «like», dele, hjerte deg, “hva tenker du på feltet”, osv ( LOGG PÅ WEB = BLOGG)
Jeg vil at du skal dele på dine egen eiendom – det du kontrollerer – det du eier. Så skal du bruke Facebook og/eller Twitter og/eller…. Til å fortelle / eksponere din egen flate.

Misforståelse B:
Det er farlig! – du eksponerer skrivefeil, grammatiske feil, teite evner, sære sider, og ikke minst det tar lang tid..

Det er feil!
Du kan skive feil!, fordi de som følger det jeg har av interresse tenker ikke så mye at jeg burde skrive “skrive” og ikke “skive”…….  ( du kan beklage med din dårlig norsklærer på barneskolen…. 😉 Hovedregel i “blogging” er; “publiser først og retting etterpå” – og når du skriver om det du liker og har minimum en leser som liker det samme – så er det viktigste at du deler/publiserer (retting kan du gjøre i morgen..) Din Norsklærer fra barneskolen eller andre Nazirettskrivingsoffiserer er ikke den leseren du vil ha. Du vil ha de som deler dine interesser

– og så til det viktigste; det tar kun 5 minutter å publisere en diger artikkel – når/hvis du lærer riktig arbeidsflyt.

Eksempel på gammel arbeidsflyt (publisering):
Åpne publiseringsverktøy (etter en 4 timers opplæring på hva publiseringsverktøy er), ta bildet, konverter bildet, beskjære bildet, skriv tekst, bruk 45 minutter på å late som du er intellektuell eller morsom, så trykk publisering.

Eksempel på ny arbeidsflyt:
Ta bildet, skriv en setning, mail det, og vips zimzala bloggbim FERDIG publisert!

– Dette krever at du har det rette publiserings/dele verktøyet – (som eksempel www.wordpress.com ) – hvor du får din egen hemmelige publiserings-mailadresse – og hvor du får også en diger haug med snadder som automatisk oppdatering på din Facebookside, til Twitter, til Linkedin osv osv

Med vennlig hilsen
Rektor
Bjørn Heidenstrøm

@Heidenstrom på Twitter og på ca 15 andre digitale flater som du finner her

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram