Hvor/hvordan utføre The Rjukan Bungee (and make the video)

Bungee-Hva: – det ser du i videosnutten over.. 😉

Hvor 1; Teltplass; ved foten av Gaustatoppen rett ved sommervegen over fjellet. Super utsikt, bekk, foss, og en minusgrad om natta  (16 sep)

Hvor 2; Hoppsted for gummistrikk; Vemorkbrua. Historisk plass som ble patruljert av Nazistene (som passet på tungtvannproduksjonen). Her var knutepunktet for den Norske Industriutviklingen (mener jeg og Sam Eyde ) . Ta en tur opp på Industrimuseet etter du har hoppet og få med deg video om sabotasjene!

Historie og seng:  Kjakan og Max Manus jagde vekk soldatene fra brua i 1945 – så nå er det bare glede og 15o meter til gode og kule sengeplasser hos ClimbInn-Rjukan (hvis du ikke vil telte) . Ca 300 kroner for gummihoppovernatting og prisen dobbles om vinter hvis du skal klatre på isvegger. (globalt kjent- og populært med isklatring på Rjukan)

Koster for strikkhopp: 690 kroner for ett hopp og 180 kroner hvis du vil kjøpe T-skjorta for å skryte av det etterpå.

Annet: De to beste gummihoppene som er utført i verden – på Vemorkbrua – er utført av Elisabeth og Bjørn Heidenstrøm (sier en jury bestående av de to samme personene) Vi er også i delmodus og deler en solid GPS tagg på hvor du kan / bør slå opp Gaustatoppteltet natten – som er ( alt. 2 b til Climbinn )

 

Videosnutt over ble laget gratis på www.animato.com og collagen til slutt er på Elisabeth under temate “hvordan” utføre hoppet.

 

Svar på “hvordan” er; angripe dalen, holde haka høyt, beina delt og gutse mens du hyler; “Kjaaaaaaaaaaaaaaaaaakan”  (Red anm; Kjakan, Nr 24, vår beste mann og Rjukanmann – som du leser om her og som er en ekte helt,  ikke en gumistrikklissomhelt )

 

Bjørn @Heidenstrom på Twitter

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram