Hatet kan være forbigående. Klanen kan nå elske sin første bonde! (?)

Den mest taktfaste sangen fra Klanen er som kjent; “Øl og vold og skamslåtte bønder..” 

Ingenting er herligere. Du må synge med, og du gjør det selv om du er bonde. Fordi: Klanen har mye sub-kommunikasjon, mest og best på humor, gigantisk samhold, en stamme og en kultur, men la oss komme tilbake til “for en gjeng med bønder”

Det er altså samholdsangen og kulturnytelse på høyeste nivå. Det er suggesjon og den herlige dannelsen av “oss” mot “dere”..    (red anm: hvis du ikke forstår fotballkultur, så er det ikke et hat mot bønder, – det er en sang fra ett Oslolag, Vålerenga,  mot de som ikke er fra Vålerenga, og bønder er pr definisjon alle som ikke er fra Vålerenga. (oppsøk Klanen for nærmer forklaring, evt for innmelding…) )

I dag, 3 September 2013, kan bildet under fra  “Eiksenteret Køfta”, som er delt på deres Facebookside, føre til en gigantisk snuoperasjon. En kultur kan endevendes. Sotahjørnet, Bruno, Hengern, og Bohemen kan rystes til grunnen. Ekstraordinært styremøte kan lages,  og en ny setning kan settes inn.

Jeg har dessverre (i dette tilfellet ) en kamp for LSK (i perioden 1985 – 88 )  og i Enga er det likelydende som det Vidkun Quisling gjorde ( i perioden 1940 – 45), en del for Odd (det går fint), noen for Sogndal (det går veldig fint) osv osv, ( det ble 9 klubber). M.a.o; Jeg har vært fotballprostituert, og kan ikke komme helt frem til benken, den benken hvor man kommer med benkeforslag på sang i Klanen.

Jeg drister meg allikevel fremover. Aldeles ydmykt og nesten spørrende vil jeg foreslå en alternativ sang. En som kan synges nå mann leder 7-0 og det er igjen to minutter av andre omgang.

Mitt forslag, på grunnlag av kommunikasjon (og verdier) og humor (som er kjerneverdier i Klanen) som nå er skapt av en bonde på Kløfta.

P.g.a han har jeg forslag på følgende tekst:

øl og vold og skamslåtte bønder – bortsett fra han på Kløfta  – øl og vold og skamslåtte bønder – bortsett fra han på Kløfta –  – øl og vold og skamslåtte bønder – bortsett fra han på Kløfta  – øl og vold og skamslåtte bønder – bortsett fra han på Kløfta

 

Mvh

Bjørn, stor fan av sang på tribune. Og Klanen. Og han bonden på Kløfta. Og fred og sånn…

Bildet av bonden fra Kløfta.

 

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram