Gigantiske, store, og små fotballstjerner hos Huringen.

Jeg tror Arne Scheie er enig i att ordene «gigantisk fotballstjerne» passer på førstemann som spaserte inn til Huringen i går. De tre nest kan bli like store og større og alle var der for å gjøre de yngre litt bedre eller litt gladere i trening.

Norsk gigant?

Hvis man har 115 kamper for Lillestrøm, 83 i Rosenborg, 66 for Ajax, 28 for Borussia Dortmund, 33 for FC København, og ikke minst 22 for Strømsgodset, og har flere Norske og Nederlandsk seriegull, og har spilt 63 A-landskamper for Norge, og har fått Kniksenprisen for Norges beste spiller,

– da er mann en gigant og heter Andre Bergdølmo.

(slide show, seks bilder)

Fotballfamilien og de neste giganter:

Sammen med støtten fra Foss & Co, Jensen Møbler, Quality Spa & Resort Holmsbu, og det smørblide vertskapet Huringen og Footballmaster, gjennomførte Bergdølmo økten med tre supergutter som var konvertert til dagens trenerkollegaer.

Det ble en fin samling av fotballens støttespillere og de tre karene som kan bli like store meriterte fotballspillere som Bergdølmo og som allerede har blitt godt lagt merke til i Toppdivisjonen.

Superlokal og supertalent Iver Fossum ( Strømsgodset ) som har flest egentreninger på Huringen siste 10 år som gnistret godt sammen med Niklas Gunnarsson og Herman Stengel fra Vålerenga.

(slide show, seks bilder)

Smil, energi og fokus:

Det som satte preg på fotballstunden i går var: smil, energi, og fokus. I sentrum av det hele var det patenterte Norske fotballproduktet «Footballmaster» som både motiverte og tvang frem ett fokus for presisjon og repetisjon hos de unge og håpefulle.

Fire gnistrende instruktører smilte i kapp med spillerne og vi fikk se lærdom bytte plass fra Godset, Enga, og Champions League til hun på 10 år som måtte stå litt nære for å komme frem og han på 15 år som viste Tysk skuddstyrke fra 16 meteren.

Fotballmaster

Øyeblikkene:

Jeg snek meg rundt og fanget atmosfæren og hadde en egen intern diskusjon om det beste øyeblikket.

Huringens dag med Footballmaster

Det først som fanget linsa var smilende foreldre og besteforelder som koste seg på ny tribune og kom med de gode støtteropene ( «Braaaaaaa Peeeeetter»  og «Ståååå påååå Hanne!)  Det neste var nok en Herman Stengel som hjalp smilende til med knyting av en skolisse og det tredje var vel Iver Fossum som ikke klarte å holde seg og måtte drible en 9 åring, men la plaster på såret når han helt klart slapp inn en mål på skudd fra samme dribleoffer. Nest best var da spillerne omringet en liten bane og Niklas Gunnarsson sammen med Bergdølmo viste hele registeret med bruk av tre Footballmastere på en gang.

Men toppen av alt var nok fire svar fra fire karer som har fått- og får lønning som profesjonelle fotballspillere. Mann tror jo at de har vært superbest fra de var fem år.

Iver Fosssum Foto Bjørn Heidenstrøm
Iver Fossum

Spørsmålet var tydelig over Huringhøytaleren, det var todelt og lød som følger:

«hvor god var du som åtteåring og hva har skjedd frem til i dag som proff?»

Det var da at skyene gled til side, Drammensfjorden skinte nedenfor, og måkene holdt helt kjeft:

 Andre Bergdølmo:  «jeg ble ikke funnet god nok for førstelaget og sleit på andrelaget som gutt, men trente og repeterte og sammen med iver og masse innsats lagde jeg veien mot  elitespill»

Niklas Gunnarsson:  «jeg fikk det ikke til og var lang fra laget, men årevis med mer trening enn de andre ga utviklingen mot fast plass i Odd Grenland og overgangen til Vålerenga»

Iver Fossum:  «jeg har brukt hver ledige time til å trene her på Huringen og det var den treningen som gjorde at jeg fikk tilbudet av Strømsgodset»

Herman Stengel: «masse trening og mye repetisjon i lille Hokksund ga utviklingen som gjorde at Stabæk ga tilbudet og videre trening gjorde at Vålerenga ville ha meg»

-Og til slutt kom en nestor i Norsk Fotball, Rune Hansen. Han har skaffet 60 millioner til Vålerenga og alle 60 blitt brukt på spillerkjøp. Han svarte også:

«det handler ikke om prisen på fotballskoa eller hvor god treneren er, men det handel om hvor engasjert en spiller er og hvor mye fokus han legger igjen på treningen»

Sitatet:

Det var akkurat da jeg kom på det knakende gode sitatet som blir brukt av mange eliteutøvere:

“Its funny, the more I practice the luckier I get”

Unge Hansen Foto Bjørn Heidenstrøm

Oppsumert:

En perfekt dag for store og små i fotballfamilien. En dag helt uten primadonnanykker og filming for straffespark. En dag med mye smil og moro. The Fotballmaster fikk banket på seg femti tusen nye pasninger rett på eller inn i sin bananbue, alle fikk en autograf til minneboka, og det var kun de peneste måkene som fløy over en perfekt gressmatte.

Fordi: – Huringens matte var grønnere en Rio sin Maracana  i går!

Hvis du var en av dem som slo pasning til Stengel, dribla Fossum, eller ble kompis med Bergdølmo i går – så er linken til en del bilder her.

 

Med vennlig fotballhilsen

Speaker, dinosaurgammel spiller, og hobbyfotograf

Bjørn H.

@Heidenstrom på Instagram/Twitter

 

 

 

 

 

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram