Ett tysk ord du må lære deg!!!

Så jeg måtte ha meg noe fiks til skipet og han hyggelige ved kaien i Mainz sa; ”zer gut via Hauptbahnhof”. Jeg vet at det er jernbanestasjon. ”Bahne” vet jeg er toget. ”Strasse” vet jeg er gate og skrives med rar ”S”. Så når “einbahnestrasse” dukker opp som skilting så tenker jeg jahwoll her snakker vi bra skilting til bahne…Etter 48 kvartaler på kryss og tvers uten lukten av ett eneste tog eller stasjon kan jeg derfor lære deg det viktigste tyske ordet i verden som er dette skiltet; “einbahnstrasse” og betyr ”enveiskjøring” … Som det er mye av på kryss og tvers i 48 kvartaler av Mainz. Jernbanestsjonen ligger forøvrig rett frem og rett oppe gata.

Danke schøn. Bjørn. From my Nokia. Im @heidenstrom on Twitter and @Rhine @Main or @Donau 😉

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram