Den beste sykkelturen nær deg; #oslo #holmen #vollen #nærsnes #sætre

En fantastisk flott løype HVIS du tenker litt kreativt i forhold til en Lørdagstrim eller du  dagpendeler til/fra Hurumhalvøya.

Din gamle tante eller barna dine klarer den korte varianten med ferje, og tar du hele turen så venter det en arabisk aften på Sætre…

Først hele turen;

Den er på 4,4 mil fra Oslo til Sætre (altså mye kortere en du tror). Med en brusstopp, pluss en tisse-bak-en-busk-stopp, – så tok turen 2 timer og 46 minutter. I karteksempelet; GPS-sporet og linket her,  syklet jeg i «pratbart tempo», det vil si 16 km/t.

De beste plassene du passerer på turen er:

Starten – med sykling langs vannet og utsikten over til Bygdø

Henie Onstad senteret – hvor du kan stoppe og digge kunst.
Strand – koselig med flott parksykling i skogen langs vannet.
Holmen – med masse flotte og dyre båter som ingen har råd til å ta med på tur
Vollen – som er litt Kragerø “look a like” med flotte små hvite hus og super utsikt over fjorden.
Nærsnes – som også er litt Kragerø og her kommer løypas fineste nedoverbakke! 😉
Ramton camping – hvor ca 50% av campingvognene er pyntet med Vålerenga flagg og du kommer i godt humør 😉
Åros – og langs elva hvor du kan se en laks hvis du er heldig.

 

 

 

Sætre – de siste 4 km hvor du ser Håøya til venstre og Vestfjorden med sine øyer og holmer, og hvor skøyta “Liv” ofte ligger på svai…

Kreativ Lørdagstrim (ca halve turen).

Hvis du bor i Oslo så sykler du ut til Vollen (eller neste som er Slemmestad ) og tar ferja hjem igjen til Aker Brygge. Ca 40 minutter med ferje eller stikk motsatt med ferja ut og sykle hjem… (rutetider her )
Vollen er en kystperle med kosehus og små kosebutikker. Hvis du skal spleise på noen kilometer så tar du med deg turen ut til Nærsnes som har den fineste nedoverbakken (med utsikt ) på hele løypa og Norsk rekord i forekomster av fossiler ( hvis du er litt hekta på stein og juratiden)

Bonusen (hele turen ) – en Arabisk aften på Sætre:

Hvis du har tatt hele løypa på 4,4 mil, så vil du etter Åros kunne se og snart oppleve rosinen i pølsa. Heltenes hjemland og bukta med den kalde pilsen og den smilende araberen. Sætre Village heter plassen som byr på en campingplass før sentrum, en egen rundkjøring (!!!), to puber med matservering, en Pizzeria, to kebabsjapper og hvis du skader deg og ikke kan dra på jobb på mandagen så har vi et NAV kontor. Araberen er Mike fra Syria som driver «Losen» på fjortende året og gir deg myk pute, frisk drikke, og musikk på kveldstid.

Superbonus? Lance Armstrong-turen:
Ca en times sykling ekstra etter Sætre. Da kommer du til rosinen over alle rosiner i alle pølser og det er Holmsbu med en havn som grisebanker Kragerø på hygge, de har bosatte som liker fotball, makrellfiske og musikk, to hoteller på destinasjonen, og Quality SPA hotellet som er ytterst gir deg massasje og boblebad med kasteavstand til fjordlinja. Puben «Privaten» serverer mye live musikk og ligger i sterk krig med «Juno» som har de høyeste glassene og ekte QPR fans i lokalet.

 

Bjørn @heidenstrom på Twitter og ofte på en sykkel.

ca 340 andre sykkel-, truge-, og løpespor har jeg GPS-ifisert her

Min favorittplass på Sætre?

– helt klart på innsiden og utsiden av:

Sandspollen!! som ligger 3 km etter Sætre sentrum som du ser på enden av kartet:


Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram