Base Camp Gaustatoppen #hiking #nature #bungee #telemark @VisitRjukan

Bildet over jeg tok etter 234556 forsøk med lang lukkertid….  Det er på Østsiden av Gaustadtoppen. Rett ved bekken….

Tror jeg fikk knipset muligheten for å bruke campspottene rundt fjellet (over) og bungee som du må hoppe på Vemorkbrua (link her ).

Jeg sier: Prøv off piste i slutten av april. Test tunnellbanen (inne i Gaustafjellet på vei opp til nedkjøring nr 2. Test isklatring. Besøk Vemork museum. God øl i hovedgata – Og Twiit @visitRjukan for 456781 andre forslag på aktivitet i den flotte naturen med inngang til Hardangervidda….

Wiki sier og jeg har noen flere bilder på/om Gaustatoppen:

Foto; Lars Brevik

Gaustatoppen eller Gausta (1883 moh.) ligger ovenfor Rjukan i Tinn kommune og delvis i Tuddal i Hjartdal kommune i Telemark og er fylkets høyeste fjell. Det er ca. 1600 meter fra dalbunnen og opp til toppen. Tårnet på toppen er 55 meter høyt.

Foto; Lars Brevik

Fra Gaustatoppen har man Norges største utsikt, målt etter areal. Under ideelle forhold har en utsikt over et område på 60 000 km², noe som tilsvarer nesten en sjettedel av fastlands-Norges areal. Til sammenligning dekker Danmark ca. 43 000 km². Ser man Gaustatoppen fra nord ser man en nesten 1000 meters kjegle ruve over Hardangervidda.

Nær toppen ligger Gaustatoppen turisthytte, populært kalt Gaustahytta. Hytta har enkel servering hver dag i sommersesongen samt noen helger på høsten. Toppen besøkes av rundt 30 000 mennesker i året. 17. mai 2010 var det TV-sending fra NRK på toppen.

Det er adkomst til toppen ved å kjøre fra Rjukan mot Gaustablikk og Gaustablikk Høyfjellshotell, og man kan parkere ved veibom til vinterstengt vei til Tuddal på ca 1200 moh. Inne i fjellet går Gaustabanen, en sesongåpen kabelbane som frakter folk fra Langefonn ved foten av fjellet og opp til toppen. Nedre del mot sør av Gaustatoppen tilhører Hjartdal kommune, mens resten av den øvre delen mot nord tilhører Tinn kommune som tilsvarer toppen av Gaustatoppen.

Gaustatoppen er også en av landets høyeste topper, hvis man regner med primærfaktoren på 950 m. Sekundærfaktoren er på 93 kilometer. Gaustatoppen har Norges største utsikt målt etter areal på 58 677 kvadratkilometer og Norges lengste siktlinje på 199,3 km.[trenger referanse] Det sies at i 119 av landets kommuner kan komme seg opp på en topp og få øye på Gaustatoppen

Bjørn Heidenstrøm

@heidenstrom on Twitter/Instagram