Ahmed Ibrahim by Heidenstrom

I Sudan! og dette er den første av mange superSudanesere jeg har møtt. Det er Ahmed Ibrahim.

Gikk inn lavt i landet. Fikk stempler og skjema. Alt sjekket av myndig toller. Rett ut i vrimmel og folkemengde. Mange skal sydover. Samme veg som meg; Karthoum. Opp med ti  mann på lasteplan, all cargo på taket og vi føres over 1000 meter med sand inn til Wadi Halfa. Har stor væskemangel, men fikser snart drikke og verdens beste grilla sau med dipp og ovnsbakte tynne brød. Rett over på søk av rom og finner en kanonplass med fire mann på rommet. Fin lufting gjennom korte dører og åpen myggnetting. Pris for seng pr natt; kr 14,-

Nå sitter jeg med “Ahmed Ibrahim” ca 58 år, presist regnet med 6 barn og en kone. Har lov til å ha fire koner. Jeg lurer på om det kan bli litt støy når alle er sure, men Ahmed smiler og sier “boldhead – that goes okay, but I have only one”

Mr Ibrahim er fisker og skal hylles neste gang jeg finner nett. Ahmed har stålkontroll på historie og kultur og de spennende historiene som jeg skal dele på alle leirbål de neste 42 år.

Ibrahim starter med at President Al-Bashir er en overlegen bra president  som vinner valget i år (sitat) og sklir elegant over til historie med spørsmålet:

“do you want me to tell you about the man from Europa – on a motorbike – that was eaten by monkeys here?”

Is that true?? Sier jeg og gjør klar hele hjernen. Det er ikke hver dag man får høre aperhistorer….. Jeg har fortalt om våre isbjørner på Svalbard som tar seg en turist til lunsj av og til og nå skal det høynes.

Jeg tar den på en annen blogg.…..

Bjørn Heidenstrøm