Det Samiske landslaget på The Shirt med Farmen Mikkel.Foto; Jostein Heidenstrøm

1. mars 2008 ble han valgt til ny president i samenes fotballforbund. 25 Mai 2011 kom drakta til Samelandlaget på The Shirt….

Mikkel Isak Johansen Eira (født 11. juli 1968 i Kautokeino) er en norsk reindriftssame og reality-tv-deltager som vant fjerde sesong av reality-tv-serien Farmen i 2007.

Eira var med i fjerde sesong av Farmen og ble raskt en av de mest markante deltakerne i sesongen. Ved hjelp av list og alliansebygging klarte han å komme til finalen hvor han slo Astrid K. Mjøsund i den siste og avgjørende konkurransen. Eira var mye i fokus denne sesongen på grunn av at han snek unna mat fra de andre. (han tok ikke maten min! Red Anm)

Eira er bosatt i Kautokeino som reinsdyrsame. Han er samboer og far til fire barn. Han ble far for første gang som 17-åring. Mikkel bor hjemmefra 250 netter i året. Enten om det er i hytte, gamme eller lavvo i forbindelse med reinflokken eller eventjobbing.

I 2007 deltok han også i dokumentarserien, Reinlykke (sme. boazolihkku), for å vise hvordan det er å være reindriftsame i 2006. Denne vil bli vist på NRK i januar 2008. I mars 2007 blir han også å se på TV2, i den svensknorske naturdokumentaren Jakten på storrödingen. Da er den allerede blitt vist på svensk TV. Her fungerer “Farmen”-vinneren som kjentmann i jakten på det perfekte røyefiskevannet i Kautokeino.

Bilde av; Jostein Heidenstrøm

Tekst rappa av; Wikipedia

Kalde fingre akkuart nå; Bjørn Heidenstrøm

Turen ruller med støtte av www.assurandor.no

Den linken du skal klikke på; www.nrc

Været ute; snø og vind