Made in Sweden

Hvor er du nå? Spurte jeg i forrige måned.  “Jeg sitter med noen toppfolk i Uganda” – sa Mats.

Jeg kjenner noen. Mats kjenner alle.

Mats, kompisen med gode kontakter, rare kontakter, viktige kontakter, og alt lagret på 3 mobiltelefoner og 2 lapptops. Han er unik og hjelper “The Shirt” og han sørger for spontane øyeblikk og nye relasjoner.

Eksempler.

Telefonen ringer for 3 dager siden. Jeg sier “halla det er Bjørn” og i andre enden hører jeg “Tjena Tjena vært e du?” jeg sier “halla Mats jeg har rulla inn i Nairobi” og da sier Mats det som er helt naturlig for han; “hva kuult jag kommer och besøker dei  i morron” 

Kom bort på hotellet mitt – sier Mats, det er en jeg vil at du skal møte, han kjenner mange folk i Kenya.
Hvem er det – spør jeg.
Det er toppgubbar i Kenya – sier Mats.

Mats gir slike øyeblikk og Mats drar videre. Det skal sjekkes mineraler og gruver i Tanzania, en fiskerett i Kenya er ledig, og i Etiopia er det landbruk og muligheter rund biogass. Alle kjenner Mats og jeg får alt det Mats har.  I går var det en høy biff,  en lang øl, nye venner, og tilbudet om ett eget rom på hotell. Jeg sier nei og forteller om flyktningleiren i Namomoru som trenger to geiter og Mats er på saken. 

Mats hjelper The Shirt og jeg håper du besøker Mats – det gjør du for eksempel her

Det er sånn det er mellom kompiser.

Takk for besøk – du gale – på en herlig måte – Svenske

Bjørn Heidenstrøm, snart Dadab Flyktningleir, 250.000 stk, ingen høye biffer og lange øl der.

PS! hvis du lurer på foto, så er det datter til Mats. Jeg tok det fra en sykkel i Stockholm og han blir så glad når han ser det bildet…..