Fra en egen og eksperimentell blog i 2008 beskrev jeg egentlig vennskapet med min eks kollega Torhild Strand og Sven Nordin. Som superkjendiser så hold jeg navna i skjul og Sven ble til “Rudolf” (som i arbeiderdikteren)

Nå har duoen vært så snill med meg og prosjektet at jeg kaster ut “Rudolf”,  legger ut Svens youtube her, og synes alle skal vite at eventuelle verdensmesterskap i herlig vertskap vil bli vunnet av disse to.

Torhild ringer sikkert hvis denne bloggen  ikke passer…

Slik beskrev jeg min kveld med Sir Nordin og Grevinnen Strand i 2008 (sjult som Rudolf og kona):

 

Rudolf er tre ganger verdensmester i vertskap og vennlighet. Kona er fire ganger verdensmester. Blir bok av sånt.

Begge står og tripper. Det er lett å se at de gleder seg over besøk. Det er lett å føle seg 100% velkommen. Bordet er superpyntet, men med enkle ting. Skjell fra stranda. Blomster fra hageflekken. Det er lett å smile. Får det første glasset med noe hvit og franskt før jeg rekker å sette meg. Får den første retten før glasset er tomt.

Første rett:  En anekdote fra det norske teater; “jeg vet ikke hva jeg skal si” heter anekdoten. Den er på oppfording.

Annen rett: En gammel Vålerenga historie om Hengern Hellerud. Den er nesten sann. Eskalerte historier er som kjent bedre en de sanne.

Hvilerett: Noe franskt, men nå med bobler

Tredje rett: Det å se, høre, og lukte at Rudolf er i gang på kjøkkenet. Fryder seg over matlaging. Forteller om fiskeren som han har kjøpt kreps av. Krydret med en mimringer om en Vålerenga spiller som var for god til å selges. Alle er enige om han var for god til å selges.

Fjerde rett:  Kokken synger, kona stemmer i, venninner ler, og det kommer enda mere franskt og hvitt. Alle får hatter som er for høye og brede. Kokken synger igjen. Hatten bli høyere og bredere.

Femte rett:  Alle på kjøkkenet. Forklaring fra Rudolf (kokken); Sjøkrepsen skal deles, krydres, få sine klatter med hvitløkssmør, pakkes i folie, inn i grillen.

Sjette rett: Rekker alle spørsmålene fra VG sin side med sommer quiz. Alle lener seg forover. Det anes en kamp. Gutta mot jentene. Det anes også en lukt av smør og krydder fra grillen.

Syvende rett:  Sjøkreps.

Hannen kan bli 21 cm lang (utrolig viktig faktaopplysning). Det henger en plakat på dass ved siden av kongen som sier dette. Hannen og hunnen serveres på pletter. Det helles franskt. Det deles historier. Det enes om at Vålerenga snart er tilbake. Helt på topp.

(blog slutt, og linken til 2008 er her)

********************************

Kjære Torhild og Sven,

Takk for støtte og eksponering av saken. Takk for kule sms’er og oppfølging. Dere vinner også VM i jordnær og jeg gleder meg til neste VM i sjøkreps.

Rudolf skal dog ikke gjemmes i skapet og jeg gleder meg (igjen) til spontan diktlesing fra arbeiderklassens Rudlof Nilsen,  igjen av Herr Nordin med lange sjøstøvler, igjen mens han skuer ut over bølgene og igjen med en stemme som bærer til Danmark. Torhild du kan passe på at havet er høyt og at hattene er digre og lattermilde. Så stuper jeg og du tar spagaten, mens naboen finner blåskjell… 

Ære være Strand + Nordin (=sant)

Hils unga! Kulest i klassen!

PS! Bilde over lånte jeg på facebooksiden og jeg vet ikke hvor jeg finner link til den kule matboka deres (?)

 

Koz og klemz og sånn!

Bjørn & basecamp i Joburg