Det var i går. Det var Håkon. Håkon som reiste seg, med pressa bukser og svart skinnvest. Håkon er en av kjempene og gubben dro en fin en. Han har laget den selv. En som passer til Jula.   Så flott at jeg måtte spørre om å få den signert…

Var hjemme ved vannet i går. Holdt kåseri  om The Shirt til kjemper. Var ved det vannet som ingen ville bade i,  – som vi bada i. Det var i 1978.  Gunnekleiva heter vannet ennå og nå er den ren på toppen, men fortsatt litt uren på bunn. Ekspertene mener at man kan spise krabber ved utløpet av Gunnekleiva i år 3011.

Ekspertene mener også at dette vannet var og er ved starten på nye Norge. Ca 1905. Temming av vakre fosser, fossen laget strøm i Rjukan, strømmen gikk til Herøya, og energi startet produksjonen og  fabrikken. Hydro som la gul røyk i lavt teppe over gata, den samme røyken som gav 7000 arbeid. Den gule røyken jeg gikk til skolen i og den lagde en fin farget solnedgang…

Kjempers fødeland. Herøya. Industriens vugge.  Der den gule røyken er borte, men samholdet er like sterkt og nå var det sterk samling. Det var i går.

 Litt ute i kvelden var alle kjempene klare for ribbe og en liten skarp en, så en til, men først skulle Håkon ta ett dikt.

Nordmenn blir litt rare nær de hører ordet ”dikt”. Dikt er  ”følelser” og det er ”personlig”. To ord som passer fint i Firenze, men som kan bli klamt i kjempers fødeland når man har laget Amoniakk, støpt Aluminium og båret fullgjødsel i hundre kilos sekker.

Men det var Håkon. Håkon som reiste seg, med pressa bukser og svart skinnvest. Håkon er en av kjempene og gubben dro en fin en. Han har laget den selv. En som passer til Jula.   Så flott at jeg måtte spørre om å få den signert.

Før du klikker deg inn så er greit å nevne at disse karene jobbet på steder bak gjerdet hvor ingen ble pensjonister hvis de jobbet der for lenge. Statistisk fakta; ingen ble ingen 70 år hvis de jobba på magnesiumen lenge…

 Man blir ærlig av sånt, men det passer til Jula. Ved Håkon Olsen:

Diktet fra Håkon Olsen