Metodene rundt GPS sporing og deling er enda mer i rute. Med bilder, fart og linker til de som vil og har lyst…  

Hurum rundt via sports-tracker og deling av Bjørn Heidenstrøm

Grafikken over er fra turen i går. Hver meter av Norge på langs skal snart plottes på denne måten (fra 17 mai) og jeg vet at vi (og helst med deg)   kan by på oppdagelser av nye steder og plasser.

– Og før det tråkkes ut av Nordkapp 17 Mai, så startes litt lokal ”light deling”. For hvis du vandrer eller sykler langs betong, biltuting  og skitne glassfasader – så har jeg en oppløftende deling av en sykkelrute her (som jeg tok i går).

Rundturen; Sætre – Filtvet – Tofte – Klokkarstua – Sætre , som er på 46,3  KM  (og min tur tok 3,10 timer ) Linken gir deg hver meter med høyder og  fart som du kan høyne eller senke.

Hurumhavet og sønn Jossi Jossimar

Oppstilt sønn ved Hurumfjorden er obligatorisk bilde og kan tas halvvegs på  ruta. Du kan halvere turen og  haike tilbake med bussen. Turen har havutsikt,  måkeskrik , koselige hyttefelt, pølse i brød, og “utsikt mot Danmark” langs veien.

Nå må du olje giret og følge med…

Utsikten og strandparken på Tofte ( Flickr album; Bjørn Heidenstrøm )

Foto over er fra mobilen og fra Tofte i går, men starten var på mitt kjære Sætre med marina. Bygda kan trumfe med mye påfyll før- eller etter rundturen . Vi snakker tre steder med Pizza, en med Kebab, Losen som høyner med fiskesuppe (og Syrisk fortyllende gjestfrihet), og man skal ikke glemme bensinstasjonen med utrolig god kaffe og kafeen med hjemmelaget brød.  Utsikten fra marinaen mot Håøya har kosegrad 8,5 av 10 poeng

– Kosegraden høynes til 9 av 10 når tappekranene åpnes i April.

Fokusert og glad sykler du den eneste asfaltveien sydover  langs Oslofjorden.  Allerede på Storsandtoppen kan du ta hardt høyre og slå på golfballer mot ekte hull ute- eller virtuelle hull inne. Tar du med hagla (noe som ser litt merkelig ut på ryggen av en syklist men..) så har Golf og hyggeeksperten Peggen også innendørs viltskyting (simulator) egen bar, en lang og pen bartender som heter Erik, og egne hester som gresser under epletrærne  (og en fredet dam med salamander!!!…;-) )

 Når du ruller videre nedover og sydover så speider du over til vakre Drøbak over fjorden og med litt ekstra kink i nakken så får du med deg Oscarsborg og de kanonene som Blücher ikke likte og ble truffet av. Hardt høyre igjen etter Peggen vil for øvrig bringe deg inn til Eplergården og pressa saft og andre varianter av epler på glass. Alle sier det er utrolig forfriskende, selvlaget og deilig.

Epler fra Eplegården. Bildet fra 2008 (facebook album Bjørn Heidenstrøm)

Behaglig tråkkende kan du sjekke båtene som seiler og putrer i Oslofjorden og du passerer en raskt en  Kite-himmel for wakebords  (brett for kjøring på vann etter drage/kite) ved det gamle ferjeleiet som tidligere båtkoblet deg til Drøbak.  Etter mye bøleskvalp på venstre skulder og småhytter langs veien kan du etter litt teste ut grytene til Mr Lee sin datter (han fra nudelreklamen)  Stedet er Filtvet og datter er TV kokken Sonja Lee med sin gourmetvinneren i restauranten Villa Malla. Eller du hopper over Sonjas Biff, tar en sup av drikkeflasken din, og tar noen tøffe bilder av fyret ved sjøen når Danskeferjen passerer.

Eller du gjør som meg og rullet forbi til en Kronesis på Tofte (som du burde nyte i parken ved stranda med utsikten mot Danmark). Det er for øvrig skjulte strender (Sandbukta) og perler hvis du går (20 minutter ) syd gjennom granskogen etter Tofte. Det gjorde jeg på forrige tur og traff en mystisk dame som ble med på et såkalt “løftebilde” via selvutløser… 😉

Selvutløser og en hot babe som jeg møtte på Sandbuta ved Bjørn Heidenstrom

Jeg vet ikke om du finner noen damer (eller karer)  du kan løfte i Sandbukta, men “MiniKragerø” i maleriske Holmsbu kan du se -hvis du etter 15 min sykling tar ca 40  minutter ny sykling (tur/retur) vest. Forøvrig enda en kul ni-hulls golfbane på veien ut til paradiset. 

Jeg tar en større gjennomgang av Holmsbu på egen og nytt innstikk fordi stedet har så utrolig mye kos, kunst, historie, og staslig SPA og by på …..

Jeg brukte 3 timer og 10 minutter (uten sidesporet til Holmsbu). Det var med foto-, iskrem-, og drikkestopp og det var i samme tempo som den plystrende damen i Brelettreklamen , men med svetting og hard pust i tre stk harde oppoverbakker.

M.a.o; en flott tur du burde vurdere og min første kosetur på bar asfalt i år.

Eller du kan sitte å se Frustrerte Fruer på TV…

😉

Bjørn, You’ll never cycle alone (sitat fra en på ; Anfield Road.. 😉 )

Turen ble støttet av assurandor.no, ladet opp via Uhrweder.com og filmet med ContourHD.no  og sjulte perler blir til slutt samlet i en bildecollage hos perlemesterne i Visitindre.no og alt via The Shirt driver an master http://www.teamkraft.no

The Shirt er ett prosjekt som ble laget for å skape oppmerksomhet for www.nrc.no og www.unhcr.org i 2009/10 reslutatet er her .  2011 er neste prosjekt med oppstart 71,1 grad nord, 17 mai.