Fishermen in Aswan by Heidenstrom

Sitter i Bram Fischer Drive, Johannesburg. Vært borte over ett år. Klar for retur. Har nesten pakka alt og mimrer over bilder…

Drakta/The Shirt er lagret ned i vegen og sykkelen la jeg på toppen sammen med hengern. Veskene ved siden av. Jeg er også litt ved side av meg selv, er litt mør, har ganske stor hjemmelengsel, er ganske klar for en kajakktur i Vestfjorden og er mest klar for å gi unga (som ikke er det lenger) en stor klem og sette meg ned og lukte norske ting før jeg sier:

“Jostein min gode sønn har du lyst til å høre hvordan de laget “Ingera” I Etiopia, en pannekakesak med fisk og kjøtt i midten, men som ikke hadde det fordi de ikke hadde kjøtt og fisk, og som er litt vanskelig å spise….?”

og så bikke hodet den andre vegen og si; “Elisabethdatter, vet du hvordan de gifter seg i Dinka stammen i Sudan? – du skjønner at jeg ble kompis med dinkane og ………”

så har jeg veldig lyst til å se over bordet og si; ” Mariannekjærestenmin, kan jeg få kaffe og sånne gode skiver med brunost til frokost i morgen – de fra baker’n – sånn rett etter jeg har vært på morgentur i skogen og sånn cirka når du står opp klokka halv 10…..”

så skal jeg høyne veldig med å spørre naboErik om det er lurt og ta med en dykkermaske slik at han kan sitte i den alt for kule båten mens jeg henter alt for mange blåskjell rundt Håøya og vi setter på alt for høy musikk mens hvitløken surrer i bånn av skjellgryta…

Ja! Jeg har hjemmelengsel og ja! jeg sitter og ser på bilder fra en ganske lang tur og mimrer og ja! jeg er er klar for retur til Norge i rødt hvit og blått med grønne furutrær bak en grønn fjord…

 Bjørn, Joburg, lander fredag og glær mæ…

PS! Bildet tok jeg fra fiskerne fra Aswan/ Nilen/Egypt – ble venner med dem og de tok meg over til deres stamme, den nubiske stammen. Spør etter Ali hvis du kommer dit. Kongeskipper.