Refugees in South Africa by HeidenstromHar nettopp truffet 37 redde mennesker og det er en times kjøring fra Soccer City.

De bor i noen filler av hjemmelaga telt. Det er jordgulv og 2 grader om natta. Minstemann er 11 måneder. Eldstemann er 45 år.
De flyktet først hit til Sør Afrika og nå har de rømt fra flyktningleiren i samme land. Redde fordi de er truet på livet. Redde for å bli drept som de i 2008. De har fått ropt etter seg at det samme skjer så snart dommeren blåser av VM i fotball. Første mann på dette stedet har blit truet med kniv.

I forrige uke satt noen fyr på området rundt teltene. I løpet av denne uken føder hun ene i ett av de teltene. De har ikke penger til mat. De får ikke komme inn på sykehuset.

Jeg har ikke alle svarene, men jeg har det de sa, skriver det de sier og viser det jeg så. De ba om hjelp for 11 mnd siden. Det herlige bildet av Sør Afrika fra 11. Juni til 11. Juli 2010 og slagordet “Afrika United” faller rett ned i hengemyra hvis disse mennskene blir angrepet. I 2008 døde 62 mennesker i lignende angrep. Fenomet har navnet “xenophobia”

Her er resten av bildene mine…

Refugees in South Africa by Heidenstrom

 

I desperate forsøk etter mere mat har de satt ut snarer for å fange fugl.

 

 

bird traps made by refugees - photo Heidenstrom

Busken til venstre er toalett for damene. Gutta har den til høyre.

 

The toalett

 

Litt for små, litt for kaldt, og hvis du spør meg litt for jævlig…

Refugee kids in South Africa by Heidenstrom

 

Bjørn Heidenstrøm, Johannesburg