Lange dager av Bjørn Heidenstrøm med salte lår

På forrige tur lagde jeg en såkalt deal med meg selv. Kun klage en gang i fem minutter i måneden. Det var 12 måneder…

Ny deal nå. Kortere tur. 53 dager. Kan klage litt i 5 minutter hver tiende dag. Den kvoten bruker jeg på følgende tema:

Motvind; lei motvind, må ringe Yr.no og spørre hvorfor det blåser fra syd mot nord hele tiden. Kan ikke være nødvendig. Værdamen på TV2 må også skjerpe seg. Få inn noe vind mot syd – fra Nord! Kan ikke bare stå i fine bluser og melde teit vind!

Salte lår og spesiellt der låra møtes: Må bli en regel at veisjefer i alle fylker setter opp provisorisk dusj for syklister. Gjerne der jeg stopper og aller helst der jeg telter. Muligens med tørre underbukser i forseglet plast og en minbar hvis man er tørst.

Sykkelsko som tar inn vann: Jeg har ullsokker. De fra Ulvang, de fra bestemor, de fra Tusse i Elverum. De fungerer en stund. De fra Tusse er best. Etter 100 km fungere det ikke. Skoa tar inn vann og vind. I Trondheim må jeg helt sikker kappe av alle tærne hvis ikke Vegard (Ulvang) finner på ett nytt produkt, eller noen lager vanntett sykkelsko. Jammen regntrekk på skoa sier du! – Det fungerer ikke! det presser seg inn vann fra Senja under, over og på siden.

Oppoverbakker; Det er mange og her må hvert fylke skjerpe seg. Det kan ikke være så vanskelig å lage nedoverbakker (haaalooooo – bruk en gravemaskin!)

Batterier; Stopper og filmer, tar bilder, og verdens beste action Contour cam surrer og går hele tiden, men…. noen må lage batterier som varer for eksempel i en uke. Vi har landa på månen! Ett batteri med lang levetid kan vel ikke være så vanskelig!!??

Sånn. Ferdig klaga.

Nå takker jeg for utsikten på toppen av hver oppoverbakke, for den deilige følelsen det er når det dukker opp dusj, for perspektivet man får når man er ute i været. Det er da man setter pris på det meste… Det er superpent rundt hver sving, – og batteri med dusj i nedoverbakker kan man ta til neste år.

 Bjørn, på vei mot reviret til Pedersen. Nærmere bestemt Bø i Vestrålen. Stedet hvor vår herre brukte ekstra lang tid for å lage ekstra flott natur.