Nettopp kommet ut av ei tømmersluse på Ørje og det ble ikke som jeg trodde.

Før jeg gikk inn den døren så hadde kong Ingar av Teamkraft.no  fortalt at vi skulle lytte til damen fra Reiseliv Indre Østfold, og en som heter Pål, som kunne steve med bunad  fra Geilo, og ei Torill fra noe som heter Mimir  (som høres ut som en såpe)  Altså bunad, stev, Indre Østfold, og ei såpedame skulle lære meg noe.

Jeg skulle lytte om Eventproduksjon eller ”opplevelsesproduksjon” som det sto på den flotte invitasjonen. Strengt tatt så trenger jeg ikke det og utalte – til meg selv – inne i hodet – at på det området så kan jeg det meste, muligens alt.

Haaaaallooooooo! – jeg har vært med å lage alt fra direktørhelgen i Reykjavik til verdens beste fotballskole på Kanariøyene, hatt mellom 10 og 20.000 gjester annenhver helg (Vålerenga) og jeg har 20 år med events og opplevelse i ryggmargen. Omtrent noe sånt, bare litt mer eplekjekk var jeg inne i hodet og håpet de hadde god lunsj-  mens jeg skulle slite meg gjennom bunad og stev i Indre Østfold. (Bonusen var en utrolig flott sluse med dampskip og lune plasser i Ørje)

Det var feil, og det er riktig som man sier; ”hvis man tror man er ferdig utlært er man ferdig…” og legger til en; “du er toalt ute å kjøre hvis du velger Aker Brygge før slusepilsen i indre Østfold”….   

Jeg regner med at Mimir og Høve & Støtt tar seg betalt for sin kunnskap, den er meget god, og jeg skal ikke blogge ut metoder og sitater, men skal kun fortelle følgende.

Jeg lærte mye. Voldsomt mye. Jeg skrev og noterte. Voldsomt mye. De er gode… Pål & Torill kan mye og bunad og såpe var byttet ut med trendy dress og kilovis med kunnskap.

Indre Østfold - Pål og Mimir Torill av @heidenstrøm

Hvis du vil at naboen skal ha en opplevelse på neste middag eller at du jobber med at kunder skal ha en god opplevelse hvsi du selv vil ha det – som jeg ønsker at folk skal ha når Teamkraft & The Shirt kommer på besøk (Norge på langs fra 17. Mai) så smugtitter du litt på Mimir og dypdykker in på Pål sitt Høve & Støtt: Slusene har ikke så stilig nettside (her) men er stilig live…

Helt til slutt: Jeg fikk overnatte på ett gamlehjem med Ingar. Det ble heller ikke som jeg trodde. Det er ett nytt hotell nå, og det er her. Nytthjem og flotthjem ikke lenger gamlehjem…

Bjørn, skuer ikke hunden på håret resten av året, og digger Ørje, bunadssteving med kompetanse og Indre Østfold med sluser.

Bonustrack fra et flott Indre Østfold (Youtube) under