Slaughter Laughter av Bjørn Heidenstrøm

Jeg vandrer ned til Aker Brygge i 10 kalde blå. Der gjør jeg en kul observasjon og finner ut at jeg sikkert er den første i Oslo og verden med den observasjonen. Det er noe galt med strømmen og derfor lyset til den første bokstaven i ordet som skal lyse opp i vintermørket. Bokstaven som av og til lyser lager en fantastisk motsetning. Det blir som moderne kunst mener jeg bestemt.

 Det er vel stand up klubben ”Latter” som har bytta til engelsk navn er den første konklusjonen. Den andre  konklusjonen er som nevnt at jeg ser på meg selv som dyp, smart og kunstnerisk.

Drar hjem og rett før jeg skal fyre av publisering  og kort blogg (denne) av bildene og intellektuelt hode (mitt hode…) – så tar jeg en liten sjekk på Google og finner det som 10 millioner andre vet: (du også?)

 

    ” Kunstneren Kendell Geers er fra Sør-Afrika. Han har som kunstner alltid har vært fasinert av ord med ulik betydning og som ”lever” inni hverandre. Da Slaughter/laughter skulle benyttes av Nobels Fredssenter, kommenterte kunstneren at verket også kunne reflektere historien om Alfred Nobel – med oppfinnelsen av dynamitt og fredsprisen.

 

Slaughter/laughter av Kendell Geers ble satt opp foran Nobels Fredssenter i begynnelsen av mai 2010 som en del av utstillingen Mot og motstand – de sørafrikanske fredsprisvinnerne (7. mai – 17. november 2010).

Kunstneren Kendell Geers er selv fra Sør-Afrika, men bor i Belgia. Han har som kunstner alltid har vært fasinert av ord med ulik betydning og som ”lever” inni hverandre. Da Slaughter/laughter skulle benyttes av Nobels Fredssenter, kommenterte kunstneren at verket også kunne reflektere historien om Alfred Nobel – med oppfinnelsen av dynamitt og senere etableringen av en fredspris.

Slaughter/laughter ble opprinnelig laget som en kommentar til angrepet på World Trade Center i New York høsten 2001. Under utviklingen av Mot og motstand fant kurator Gavin Jantjes sammen med Nobels Fredssenter verket interessant også sett i sammenheng med Sør-Afrikas dramatiske historie.

Og skulle du fremdeles være i tvil: S’en skal blinke i vintermørket.

 

Bjørn, som nr 10 million og en – imponert over Kendell Geers