heroya stor

Den blåhvite drakta er donert og moderklubben er på plass.

Jeg har vokst opp på Herøya,  industriens vugge, med Norges lengste 1. Mai tog. Mye træler i håndflatene på rause mannfolk.

Og vi hadde arbeidsplassene; Norsk Hydro, Elkem, Porselensfabrikken, Statoil og Rafnes. Alt som var stor fabrikk og slapp ut mye røyk ble bygd på Herøya. Bellona har lenket seg fast til alle minst en gang.

Hydro slapp ut sine godsaker i Frierfjorden når jeg var pjokk og med det vannet kunne du fjerne rust og maling. Vi bada der, men nå har årene gått og Bellona har ikke lengre lenket seg  fast. Nå kan du bade der uten at panneluggen detter av og neglene løsner. Det hevdes at spillvannet fra Hydro kan drikkes…

Nærmere meg lagbildet, men må få med att Bestefar kritta Hydrobanens 16 meter og vi hadde løkka midt mellom Mauråsen og Skrapeklev. Telemarks svar på New York Times, dvs Porsgrunn Dagbladet, startet “Løkkecupen” og vi  laget løkkelaget “Coca Cola superstar”.
Banka “Pil Brevik” lett i finalen. Premien var tur til cupfinalen. Enga banka LSK lett i den finalen. Du vet året hvis jeg sier kodeordene “4 -1, Erik Foss,  og lange underbukser”

Og da kommer jeg til lagbildet; Terje var superkeeper og døde for ung, Spiss Petter ble lege og var rask, Mål Snorre hadde spilt for West Ham hvis han ville (Hammers gutt) , United Terje driblet med hvilepuls, og Stopper Rune ligger i ordet, han stoppet alt, mens yngste Bent Tommy hadde bedre kondis en Vegard Ulvang og jeg vedder på at han fortsatt sover med  Liverpool truser på. Jeg er midtbaneBjørn  og sitter i Ethiopia. Mimret over gode gutter, Coca Cola Superstar og Herøya.

Herøya henger oppe ved “The Shirt hjertet” i Sør Afrika (noen fordeler må jeg ha)

Bjørn Heidenstrøm

PS! Fikk plutselig løst til å høre Sven Nordin og “Hvor ble det av alle gutta”