The shot of the Dutch shot by Heidenstrom
Sykla forbi fotballløkka i dag og fikk superlykke ala flash back og det heter vel minner på Norsk. Jeg har flashminner fra løkka. De dukka opp når han ene i dag ropte; “fritt for å være Ronaldo”.

Det er ikke lenge siden jeg ropte ”fritt for å være Kevin Keegan”. Det er noen små år siden og det var dagene hvor vi snakket om hvor få timer det var før de ringte fra Anfield Road. Rune mente at Old Trafford ringte, Terje venta på Highbury og Gunner’s, mens Snorre heia på West Ham fra Upton Park. Alle hadde trua og alle hadde alle fotballkorta med tyggis inne i pakka.

Få år siden og eksakt 1975. Det eneste året Hammer’s var litt gode.

1975 var ni år før faren til Ronaldo sa; “fritt for å lage Ronaldo” og 10 år før mora sa “nå er Cristiano ute og skal ta sit ups”

1975 og den tida hvor de beste fotballbildene ble skapt inne i små guttehoder. Løkka og kalde Cola hvis vi hadde råd. Han som stjal is fra Samvirkelaget kan jeg vel ikke nevne ved navn, men ( Terje) vi syntes det var nydelig i pausene. Spilte gris og to lag. Fus i alt og holdt på til vi hørte mødrene rope; “kom hjeeeeeem det er kveeeeeldsmat” .

Vi lata som vi ikke hørte… Kunne ikke høre fordi det var 5-5 og første målet vinner. Dessuten gjorde det ikke noe om vi fikk kjeft. Snart ringte Liverpool, Manchester, Arsenal og West Ham. Da skulle det nok bli mindre kjeft og mer penger til kald Cola.

 Blir glad hver gang jeg hører noen si fus til å være….. og jeg blir ekstremt misunnelig.

Men snart ringer Liverpool FC. Garantert!! Og på første treninga skal jeg si fus til å være Kevin Keegan. Hvis den er tatt så tar jeg Tommy Smith.

Bjørn, digger sjela på løkka

* Bildet tok jeg i Nederland, muligens det var i Holland … 😉