Photo owner MARTYN HARRISON Blade Sport UK

Fotballen folder ut så mye. En relasjonsbygger i en bar. En god diskusjon i kantina. Det som gir en spenning før og en mulig felles trøst- eller fest etterpå. Utvikling. Oppdragelse. Familie. Tilhørighet.

Det råeste er at den kan vaske bort klasseskiller og samfunnslag.

Jeg husker godt jeg så det første gang. Ullevaal stadion og superVIP. Stettglass og kokk som serverte flamberte lammebiter. Trygve Hegnar tittet ut over matta og var i ivrig diskusjon med vaskehjelpen fra ISS.  De var like. Herlig like. De diskuterte hvordan det skulle gå med Vålerenga i sesongavsluttingen.

Men fotballen har flere ting som kan foldes ut.

Jeg har nettopp landet fra Stavanger. Der var det 100 stk Viking sponsorer i salen på stadion. Jeg snakket. De lyttet godt og lo på de rette stedene. Når jeg kom til fakta om TV-Aksjonen la de ansiktene i alvorlig folder og det så ut til at de var enige.  Det så ut til at de forsto at en dags dugnad for å hjelpe 43 millioner på flukt kan være riktig tidsbruk.

Har du prøvd det? Det å finne en arena hvor du kan stå foran alle de ledende selskapene i en region? Det å finne den samlingen hvor du treffer alle på en gang?

Fant det igjen og når Bjarne Berntsen (Dir) introduserer og Åge Harheide avslutter så bli det litt swung over sakene

Fotballen gjør det. Hvis du tar alle selskapene i sponsorpoolene til alle Tippeligalagene så tror jeg du har 50 % av omsetningen i Norge.

I en sal.

Ganske kult!

Bjørn, imponert over alt du kan finne i Fotballens lommekniv.