Sitter på “Soccer City Stadium” og ser 70.000 mennesker strømme inn på VM arenaen. Nipper til en kald sak på VIP’en og gliser. Herlig plass og feststemte mennesker. De fleste har trompeter. Afrikanere liker trompeter.

Har lånt hvit skjorte av Siem. Slipset har fin knute, skoene glinser og er lånt av Flyktninghjelpen. Glemt er kakelakker og maur i senga. Glemt er ensomme dager på alt for lange veier. Nå har jeg bånd på venstre arm som betyr god mat og smilende servering på beste plass. Jeg vet det er beste plass fordi Presidenten til Sør Afrika skal sitte 5 meter til venstre for meg.

Mr Zuma heter han og det er varslet at helikopteret hans har landet. Han skal åpne VM arenaen. Ganske mange sikkerhetskarer med propp i øret. Hele verdenspressen på plass og TV2 fra Norge. Tunge kameralinser som står på stativ og jeg teller 40 stk av dem og stopper tellingen. Stopper med telling fordi det plutselig serveres stilig snacks og øl fra cupfinalesponsoren.

Ser i venstre øyekant at Presidenten ankommer banen og at Kjetil har inntatt sin sjef-i-ligaen-posisjon. Ting ser lovende ut og TV helikopteret svever kult over stadion. Jeg ser på baren og på stilig snaks og bestemmer meg for noe som ser ut som Tysk ølpølse.

Det er da Irene (som i Silnes og Siem) i hverdagslig tone sier:

“der kommer drakta di Bjørn”

Det er da jeg sier:

“hæ”

Og Irene følger opp med;

“jeg tuller ikke…”

20 damer har sydd sammen drakta uten at jeg vet det. Den bæres inn ala Champion League symbolet av sterke armer. Legges på midtbanen. Presidenten og FIFA. Dr Khoza og Siem og en de andre med flotte dresser går til “The Shirt“. Presidenten går ikke ut på drakta, han bøyer sg ned, krabber ut og signerer på drakta. Så reiser han seg og går åtte meter tilbake og åpner VM arenaen “Soccer City”, verdenspressen knipser og jeg sier til Irene;

“kan du filme gubben din og drakta jeg trur jeg begynner å grine”

Bjørn Heidenstrøm, Sør Afrika

* To greie og proffe karer fra Tv2 lagde denne videoen