Cycle guru by Heidenstrom

Her har du Anton (hvis han var norsk..), men på gresk så blir det Antonios, – som stemmer dekk….

Nedtur i dag –  så opptur (er blitt regla for turen)

Det var nemlig slikt at 6-7 eiker på bakhjulet gikk i knas nedover fjella i Italia og jeg trodde at hjulet skulle holde helt til Athen. Gjorde nesten det, men 2 mil borte i veien så fikk jeg Samba-Sykkel…

Det vil si at bakdekket fikk skikkelig ubalanse og kastet seg til høyre og venster og det forplantet seg oppover. Jeg stoppet og gjorde som Reodor Felgen, med en eikestrammer jeg har fått fra Benny alias Joomala. Det ble superbest.

Superbest i akkurat en (1) kilometer, og da sa det.. eller hørtes ut sånn ala “spiiiong – spjang – pokk – spiong” … som er den lyden som kommer når ytterliger 7-8 eiker ryker av som fyrstikker og hjulet nekter mer rulling ….

Så gubben må gå (meg). Humøret er litt lavt (veldig). Og jeg håpet på en landsby som muligens har noe til hjelp.

Griseflaks er når du ikke har sett en sykkelsjappe på 100 mil og kun vandrer en mil og går rett inn på guru Antonios. 25 år med egen mekke-butikk for alt som ruller. Han hadde ikke ny felg, men bytta alle eikene. Stramming og justering. Så ut som han stemte piano og resultatet er supert PLUSS at sola hadde bikket ned og Grekeren tittet opp å sa; “I have rom for rent”….. Det er dobbel-griseflaks.

Skal linke til begge deler, både eikestrammeren og senga med utsik over grønt hav.

 

Bjørn Heidenstrøm

PS! Har startet å legge en plan for Afrika. Kjenner du en Afrikaner så må du melde deg. I mellotiden sjekker du www.nrc.no og sender en drakt