Nordkapp 17 mai 2011 av sykkelfotograf Heidenstrøm

Sitter i Halden og ser på sykkeldag nr 1 fra Nordkapp. Stiv kuling, snø og sludd. To bobiler som bokstavelig talt blåste av veien bak meg. Nå er det dag 53. Skal ta på sykkelbuksene for de siste 5 milene for turen “Norge på extra langs med The Shirt”

 Mysen skinner i det fjerne og hvis jeg hadde platåsko så kunne jeg sett klatretårnet til Ingar som ligger i sentrum. Det har blitt langt og mye igjen.

Har ikke finregnet, men det blir ca 350 mil på setet, det blir ca 250.000 brukte kalorier, det blir 530 timer med svett og salt underbukse klistret til kroppen, det blir 5 biler som har tutet og bannet og ca 34567890 biler som har smilt, vinket og har bommet på meg og svingt pent ut og forbi….

Det har blitt bøttevis med god eksponering for 43 millioner på flukt og i tillegg en spissing mot årets TV Aksjon – “vi rydder for livet” (minerydding). Det har blitt en stor haug med lag som har signert og donert sine drakter til å bli sydd inn i fellesskapet og til en “drakt som snakker”. Det har blitt mye involvering.

Etter fire vørterøl (muligens en uten vørter) og en pizza i kveld ( og muligens en grillpølse) – så blir det nå deilige uker med publisering av de beste stedene, de verste stedene, de skjulte perlene, de flotteste bildene, og kasser med rare reise-quiz og bilder av partnere som har hjulpet oss frem. Så skal det mailes til Platini og UEFA og så skal det trenes til neste tur…

Jeg håper du henger med til The Shirt vaier på Norway Cup. Jeg håper du henger med ut året, men akkurat i dag, blir de bare de siste 5 milene og en målstrek. Verdens beste dame som venter, en sønn som smiler,  ei datter som sender velkommen hjem sms fra en solseng i Spania, venner som tar alt for mye på grillen, et kjøleskap som skal tømmes og The shirt som skal heises i tårenet til Ingar sammen med nye signaturer og symboler.

Sykkelbuksen som har vart fra Nordkapp kan du få hvis du vil. Den kan fjerne lakk fra bilder og dreper jordrotter hvis du graver den ned i hagen.

5 mil igjen.

 

Bjørn, ganske klar for målstrek, finish, finito, finale, the cycling end, punkt tråkking slut.

 

PS! Hvis du vil se bildene fra Norge på extra langs eller Norge til Sør Afrika så ligger de her

PSSS! Hvis du vil være med på neste tur til EM i fotball så heng på…