Satan the dead Scorpion by Heidenstrom
Justin Walley lever, men kan ikke føle- eller kjenne høyre kne og legg.

For 12 timer siden trodde den samme Northampton supporteren at hans siste time var kommet og jeg var den som rista beistet ut av buksa hans.

Følgende skjedde i Chogo Flyktninglandsby:

I en litt for liten dobbelseng med en litt for liten myggnetting så enterer Justin gulvet og jeg ser vanlig rutine. Banking av sko mot veggen og risting av bukse. Gode regler for å få eventuelle slanger og kryp ut av klæra. Det Mr Walley ikke vet er at en diger skorpion har klamret seg fast inne i den grønne jungelbuksa hans.

34 skritt ut til høyre og på utedassen for å sile poteter så skjer det som Engelskmannen beskriver som tre kjappe og dårlige satte sprøyter rett i venstre kne. Det jeg hører er vanlig britisk banning, men en anelse kjapper banning en vanlig, så jeg roper; “are you okay out there mate?”

Du har fått med deg synderen og jeg må innrømme at jeg rygger ganske bra når jeg vrenger buksa hans og ser to klør ala hummer og en høyreist skorpionhale med pigg. Justin er engelsk og derfor veldig hvit. Nå står han i underbuksa og blir hvitere og jeg tenker; “hvem i svarte kan hjelpe her?”

Som nevnt er det ikke akuttmottak og poliklinisk mottak på Chogo flyktningleir og jeg er ikke verdensmester på skorpionstikk så jeg gjør det mest naturlige i verden; jeg ringe Ingar på Mysen.

Dvs først så juger jeg til Justin og sier at han ikke dør av skorpioner i Tanzania. Jeg husker ikke helt sikkert, men regel nr en er å unngå panikk og sjokk. Så ber jeg en i stammen løpe etter støtte og bil. Justin kommanderes med myke ord i vater i senga. Så bindes det stramt kompress over stikkene på beinet. Det er det man gjør på slangebitt og det samme må gjelde på skorpioner….

Handlingen tar ca 2 minutter og 23 sekunder og så ringer jeg FN Daresalam som ikke svarer, hun superdeilige på 112 (nødtelefon ) som ikke svarer, men Ingar på Mysen er på samband klokka 0600.

– “Ingar! Justin er stukket av en diger brun og noe svart  skorpion her i Tanzania – kan du sjekke på nett hva jeg gjør nå – som for eksempel om han dør og hva vi kan gjøre for å unngå det”

Tre minutter etterpå ringer Ingar tilbake:

– “Bjørn, det er jævlig mange slags skorpioner i Afrika, det står ikke noe om dødelighet, men det er  hvis han ikke er allergisk eller har dårlig hjerte.

Jeg har spurt om allergi og det har han ikke, men han klaga på vondt i brystet inne i jungelen. En delig bekrefting er derfor Jimmy som har ankommet og sier det samme som fersk Skorpionekspert på Mysen.

Justin lever i beste velgående, men har sover i ytterligere 12 timer etter de 8 han hadde på puta før stikka kom. Man blir sliten av skorpioner og  han har ikke følelse i venstre kne. Justin var elendig syklist fra han kom og nå er han verre,  men kommer til å heie på Northampton til neste år også.

Nå vet alle på Mysen at Skorpioner i Tanzania er ikke dødelige. Det er bare slanger som er det her. Og lastebiler.

PS! Gi en hilsen til justin pa bloggen hans: www.justinworldcup.weebly.com

Bjørn Heidenstrøm, Dar e salam

PS! Takk Ingar og www.teamkraft.no på Mysen