gift

Har fortsatt ikke sett at Saga Solreiser har satset på kroppstransporterte reiser fra Norge gjennom Afrika. Dette blir vel derfor for meget spesielt interesserte, dvs.  “backpackere & lonely riders”  – og jeg kan herved lære bort små triks og hemmeligheter og det vil si; Gode spørsmål på lavbudsjettreisen. Her er mine tips.
Det var allerede nord i Etiopia at jeg kunne tenke meg dusj på rommet. Ikke noe feil med  felles & ute & dass & dusj på grensa til Sudan, bortsett fra att vannet var brunt og hockey-stilling-toalettet med hull i gulvet en meter fra dusjen var hyppig brukt av ett litt større reisefølge. Det var enkelt å se og lukte at den gruppen hadde  litt uflaks med den tidligere middagen. Jeg dro derfor til med ekstra 40 kroner fordi jeg fikk egen dusj og toalett på neste stopp. Jeg glemte det gode spørsmålet: “Er det vann i dusjen og i toalettet?”

Jeg hadde dusj med kran og toalett på rommet, men selve vannet var ikke det inkludert i min nye investering. Jeg jogget derfor ned til ansvarlige for gjesten. Han kom med følgende betryggende sitat; “ooo some problem with water in pipes but we fix in short time. Og gubben hadde rett etter litt “short time”. Da hadde jeg fortsatt ikke vann i røra eller skåla, men to bøtter med kaldt vann på badet. En til å helle i do og en til å vaske seg med og det er jo faktisk sånn at det
er dusj hvis du snur bøtta over hodet. Kortvarig, men dusj.  Problemet kom når jeg skulle børste tenna etter grundig bøtte & kroppsvask (sparer den til senere).

Og siden jeg har deg her, så kommer det ett gratis bonusspørsmål. Det er ikke: “er det mygg på rommet?”  Jeg spurte om det fordi jeg undrer litt på verdens største morder, “malariamyggen”.

Svaret var kontant; “No! No! No!  of course no mosqutos in room”

Litt på vei inn i drømmeland noen timer etterpå. Drømte tilbake til den utrolig velplasserte straffa jeg hadde for Odd mot Grei IF i ca 1997 (!!!) –  akkurat når jeg ser ballen fyker inn til venstre for meg- selvfølgelig helt ned ved stolperota …  – det er da drømmen og eget ego avbrytes av litt kiling på leggen samtidig som to digre følehorn vipper mot meg i mørket i brysthøyden (angrep fra to kanter!). Odd Grenland vant forøvrig kampen 2-1 og rykket opp, men jeg har maur og kakelakker i senga… Det er ikke farlig, men man får ikke så lett sove.

Løsningen er, Ta på deg alle klær, rist senga, få alle andre ting oppunder taket, gå til døra og spray rommet med den Arabiske innsektdreperen “Tick tack” , gå ut og vent i 10 minutter. Så går du inn og ser med glede på at du har drept en hel landsby med maur og noen digre kakkiser….

Men du lurte på det gode spørsmålet som ikke er; “er det mygg på rommet”

Det gode spørsmålet er: “hva slags forskjellig innsekter kan det være på gulvet, vegger eller på taket i rommet mitt?”

Fortsettelse følger.

Bjørn Heidenstrøm, morder og prosjektleder for “The Shirt”
@Heidenstrom på twitter og leken på www.happyactivity.blogspot.com

PS! Spørsmål; har du sendt inn en drakt til The Shirt?
Vi lager fuzz og oppmerksomhet for www.nrc.no og det fungerer enda bedre hvis drakten din blir med ned til Sepp Blatter og VM i Sør Afrika.