En ting du kan ha på listen over “ting man skal gjøre før man blir 80 år” – er å sykle verdens peneste nedoverbakke (og det gjør du en hel dag)

Bildet tok jeg ca halvvegs. Jeg fleiper ikke. Den lange bakken er nevnt i de store guidebøkene og det er vist noen som leier seg en sykkel og blir kjørt oppover de digre klatrebakkene fra Mbaye/Tanzania før de ruller nedover og sydover mot Lake Malawi. Produksjon av Tea og bananer er på hovedmenyen i området.

Du sykler på en åskam mens du skuer utover ganske fantastiske sletter med fjellformasjoner i bakgrunn på begge sider av kammen.

Det du kanskje ikke skal gjøre er å sykle denne strekken med Justin Walley. Den noe utrente Engelskmannen med sin Mombasa sykkel hadde følgende effekt i dag: – åtte stopp med sykkelproblemer og eller flate dekk. Den utsendte Brite har ikke praktikse evner til å skifte dekk selv og jeg nevte vel på punktering nummer 4 at det var lett å skjønne hvorfor vår Amundsen kom før hans Scott til Sydpolen. På flatt dekk nr 8 (i nydelig driv nedover bakkene) var jeg litt klar for å kvele Mr Walley med ett sett av Tanzaniabananer…

Bjørn Heidenstrøm

PS! Mr Walley har fått BBC til å kjøre ett innslag om The Shirt. Justin er god journalist ikke syklist.