Folk med penn er viktig for Afrikasykling og Norge på langs tråkking. Har møtt ca 100 journalister siste året og har gjengen i www.nettavisen.no som lojal favoritt, men har funnet en (som jobber ett annnet sted) som også har leken stil.

Her har du en glad og dyktig nett-tv-journalist-blogger som du må følge med på. Denne uken kjører kjekkasen på følgende:

 Åtte ting jeg lærte som Journalist i Ski VM

1.
Hvis en nordmann vinner med ett rykk etter å ha ligget i rygg hele veien så heter det “fantastisk rykk”. Hvis en nordmann blir nummer to etter å ha blitt rykket fra, så

er han/hun den “moralske vinneren.” Gullvinnere er da kynisk og på kanten av å være usportslig.

2.
Tsjekkernes værmeldinger er veldig konkrete. “Tomorrow we expect 14-26 centimeteres of snow” stod det i tekstmelding fra arrangøren. Ikke 15 – 25, nei, mye mer presist. Har vi for lave nøyaktighetskrav til meteorologisk institutt i Norge?

3.
Løpernes navn blir raskt knyttet til småting de gjør. Hvis Marit Bjørgen går gjennom løypa dagen før løpet, slik Petter Northug og trolig alle de norske løperne gjorde, så kan en lese på nettavisene at “Bjørgen tok en Northug”. Variasjonene er uendelige og sikrer masse kjente navn i overskriftene. Oppskriften er som følger: (navn på utøver 1, som ikke trenger å være spesielt kjent) “tok en” (navn på utøver to som bør være litt kjent). Folk blir nysgjerrig på hva i svarte “en Northug” er og vil lese mer.

Resten fra mannen bak Twitteren @cthorkildsen finner du her

Jeg var så heldig og være sammen med spydkasterbroren i Johannesburg en hel dag og han lagde en “wrap up” på sykling og “The Shirt” til Sør Afrika. Den er tubet ut under:

 

 

Bjørn @heidenstrom på Twitter og fan av leken og uformell stil