Jeg skal vise Spanske menn med baller. Det er noe alle må se, men kjører først en ny frekk øvelse i sosiale medier.  Alt som skal brukes under Norge på langs (oppstart 17.5.2011)  og er du på en eller flere flater så må du henge på.

Dette er for deg som har lyst til å være til stede, dele noe smått eller virkelig stort, treffe venner eller nye kunder i den digitale skyen som heter internett. Hvis du har litt for mye å gjøre (les; stressa ) eller går inn i en ganske lat og doven periode så er dagens øvelse definitivt noe for deg:

Øvelsen; Hvordan få en melding og/eller ett bilde og/eller egen artikkel ut på alle flater med ett klikk? (og helst slik at andre kan dele den videre…)

Hvis du tenker bedrift – så kan det være at det dukket opp noe i dag. Du har fått ett nytt produkt, lager ett supertilbud, eller kanskje du vil fortelle verden at det er ganske snille og kule mennesker som jobber i bedriften din.

Hvis du tenker personlig – så kan det hende du vil markere at Arsenal banka Barcelona i går eller at du sitter med to billetter til Ski VM og gleder deg. I begge tilfeller så er det naturlig at du roper det til naboen din eller kompisen din, men de er ikke i hagen sin nå, – de er på internett og det er der du må rope….

Så til øvelsen:

  1. Ta/finn bilde av VM billetten dine, det nye produktet,  supertilbudet, eller Messi som bomma alene mot Arsenalkeeperen i går.
  2. Sør for at du har ett mottakssted og aller helst flere. Og sørg for at du har en Twitter.
  3. Mottakersted er det samme som flater (se eks punkt 5)
  4. Twitter ser ut som en liten teit nerd hvor du kun kan skrive 140 bokstaver, men den lille nerden snakker med alle. Det er Twitter som kommer til å dra ditt bilde/melding/artikkel til alle de andre flatene.
  5. Eksempler Flatene: Facebook kjenner du så jeg tar Flickr.com er bildelagring/deling / grupper med mer,  Picasa er også  bildelagring/deling / grupper med mer.  Wordress.com  eller blogger.com er to bloggplattformer hvor du ikke trenger å blogge…. – du kan bruke det som lagringsplass eller delingsplass. Du må ha noen slike flater og aller helst flere for din lagring og deling. Akkurat som hjemme hvor du har fotoalbum for lagring og vise bilder og en annen bok for å lagre og muligens dele matoppskrifter…
  6. Når du har opprettet flatene (alle er gratis) så  kan du bruke den ivrige nerden; Twitter. Du går inn i innstillinger på dine flater og sørger for at nerden (Twitter) er hukket av for automatisk sending av budskapet til andre av dine flater, andres flater, og mine flater hvis du vil det….
  7. Flatet ut? (ikke fortvil, det blir ganske morsomt når du har brukt en time eller to med lesing og læring)

 

Jeg har ikke noe gigantisk viktig å dele i dag. Litt tips over og mest en liten sak jeg syklet forbi på morgenkvisten i Spania på veg til Afrika. En greie som mannfolka gjør om morgenen på stranden Utenfor Barcelona. Ett bilde, ett lite minne, noe jeg vil dele med kompiser og gjerne en ny venn som sier; ”oi det så koselig ut” i ett brøkdel av ett sekund (slik er internett; sekundlesing )

Så jeg tok bildet, mailet det med ett klikk til egen wordpress blogg – jeg tok med en mailkopi til Flickr. Alt lagret og Nerden (Twitter ) sendte automatisk ut en Twitt til Facebook, mine blogger, og ble snappet opp av de som ”følger” tema som #spain #photo eller #peanque (i Frankrike alene er det 375.000 som har fokus på det spillet) Sim sala bim digi bam; et klikk og ut på 8 stk flater og jeg vet om 2 stk som snapper dem opp og deler dem på sine….

 Kommer tilbake til det – og her er kommer endelig  “spanske menn med baller på en strand”

Bjørn, som snart skal vekke Norge til å dele Norge –    www.assurandor.no er med over hele Norge  og www.visitindre.no er klar !

 og @teamkraft re-twitter 😉