In Hellas by bold Heidenstrom

Fulgte rådene fra de greske guder i Athens. Ca 100 år med kompetanse hos Adrianos (www.adrianostravel.gr ) og Mr A var tydelig;

Sitat; “du kan sykle hjemover, ta østover om litt og bruke en uke på det .. eller ta ferja til Chios, og der går det noen små båter over til Tyrkia NÅR det ikke er for høye bølger…”

Jeg hoppet ikke på en uke ekstra sykling, men tok alt 1.b – som var kysten av Athens til Chios. 25 Euro på billigste klasse og etter litt soving på dørken, -så kom ferja frem til øya klokka 03.30 i natt.

Det var da jeg så bølgene i havna, fikk vinden i mitt supersøte ansikt, og lukta trøbbel. Noe soving på de flotte grønne benkene ved Politistasjonen  (den beste er den helt til venstre – når du ser utover..) – og var ikke spesielt sjokkert  når furet og værbitt Greker sa at ferjen var innstil og at jeg burde finne meg et bedre sted å sove.

Ikke et vond ord om de grønne benkene, men jeg har nå ca 2 timers søvn på 37 timer og søker nødhavn og ny båt. Legger også til at du skal gå på baren “Stavento” når du drar hit til sommeren. Bra hjelp, snille folk, god kaffe, oppe 24/7,  og du får låne litt nett borte i hjørnet hvis du spør pent.

Jeg spurt pent….

Bjørn Heidenstrøm

PS! Fin øy, lett overskyet, for høye bølger og for små båter akkuart nå…. (de som går til Tyrkia)