Fra Tyrkisk fotball….

“Det var på  tirsdag at manageren for Besiktas var på vei hjem fra et møte da han så at bilen hans ble ødelagt av en gigantisk fotball. Noen personer på stedet så en stor gjeng fra Fenerbache… Dette er en veldig spesiell hilsen fra Fenerbache, som er rivaler til Besiktas. Det var etter helgens kamp med Besiktas mot Fenerbache, der Besiktas fikk seier etter scoring på overtid…. Hevnen er på bildet.

Jeg siterer kun fra bloggen til; Henrikhustad , men som du vil se er det med glimt i øyet og ironi….

Men likevel ganske nærme sannheten. Jeg har bevegeget og menget meg med Fenerbache fansen her i Istanbul. Har aldri sett og opplevd slik vennskap og jeg har aldri sett slik sann, til de grader fanatisk (den fine siden av fanatisk, balansert ..) og kjærlighet til ett lag… 

Hvis du fikk bot for blussing av NFF i 2009, eller hvis du trodde at han som hylte mens fråden sto rundt kjeften på siste bortekamp var gal, og  hvis du trodde at hopping mens du sang var helsprøtt….. 

så prøv Tyrkia, Istanbul … men ikke prøv å gå med gult sjerf på barer oppe ved  Besiktas og ikke kjør rød lue nede hos Ferenbache ……  Verden beste folk, men farger og fotball er større en alt…

men de guider deg, de hjelper deg, og de byr på alt som er sitt…

 

Bjørn Heidenstrøm

PS! De takker Klanen for herlig oppførsel (1998) – og jeg lovet å sende hilsen til de “gutan” som tok turen fra Tromsø i Europacupen. Tyrkerne husker gode folk med åpne armer – og det ser ut som nordmenn på tur blir godt likt (og legger igjen mye kroner på kebap og Efes….)

Serefe!