Når man sykler langs bondeveien så møter du folk som har en spesiell greie.

Jeg rullet inn til Rune, pensjonist med brukthandel på Glanshammar (bygda etter Ørebro).  Jeg spurte om veien (ikke til Cape Town, men Stockholm ) og Rune forklarte gjennom Sveriges største bart og tok raskt frem to stålpinner og forklarte at han kunne finne ut hvor mine tipp-tipp-tipp-forfedre hadde bodd.

Han forklarte om vibrasjoner, om  evner jeg ikke har sett (eller hørt om), og funn som jeg ikke kan forklare.  Han forklarte også at kjente gode vibrasjoner fra sykkelprosjektet før han vandret over plassen og fant det han kaller Currylinjer  (stålpinnene dro i alle retninger…).  Jeg åpnet tankene for det man ikke lærer i faktabøker og lyttet godt mens Rune viste vibrasjoner fra jordkloden.   

Ute i praten kjente Rune nye og gode  vibber fra min sykkel og dro langt inn i låven for å hente sin gave til syklisten.

En 1980 vimpel  fra Tottenham  ligger nå i hengeren og jeg håper den vibrerer meg mot flotte teltplasser, mulig sengeplasser og delige signerte drakter.

Rune fra Glanshammar har talentet og er min Snåsamann. Jeg har min første amulett og tipper det blir lenge til neste punktering. Tipper det blir dundyner og kalde pils i Finland. Hvis det ikke blir det så gjør ikke det noe. Jeg har en ny kompis og fikk en flott prat og det teller mye langs lange veier.

PS! Lurer fortsatt på hvor tipp-tipp-tipp-tippoldfaren min bodde.