Nesebildet
Det er 8 timer siden jeg fikk første beinet (det høyre) inn på Kairos gater. Jeg vet ikke hvor jeg skal starte…..

Det at alt er sand – der det ikke er hus? Det har jeg ikke sett før. Underet over att alle ikke er drept i trafikken siste år.. For Kjære Tyrkere og Grekere. Dere er nå på andre- og tredje plass. Egypterne troner lett på fart, tuting, veiving, og ikke minst millimeter passering av alt de kommer over i høyest mulig fart. Men av og til er IKKE en millimeter nok.. (du fikk med deg ordspillet fra kjente toner..) og Mustafa & Bulkoppretting må være en millionbedrift.

Får sykkel og henger på hospits og ser litt etter kameler og Indiana Jones. Gjør det selv om jeg vet at kamelen rides med solbrente turister oppe ved pyramidene (45 min fra sentrum) og at Indiana J. har reist etter siste film. Og mens jeg glor litt på lave priser, får nye dufter i nesa fra kvartalet, og er imponert over at ting kan selges så billig, det er da jeg igjen før øye på nytt.

Gullsmeden på hjørnet med Arabisk skrift over døra har en vakt. Det har jeg sett før, men ikke gullsmedvakt med maskingevær. Sort uniform og flott berett og en diger pang pang.

Det er mye og jeg har ikke god nok penn til å ta Egypt. Bare konstatere at Norge har en historie som mest skrives fra år 800 og at disse gutta starta 4-5000 år før det.

Takk for at du leste.

Bjørn, med sykkel – uten kamel (men kanskje jeg kjører ett bytte i morgen..)

PS! Skal også til Norsk ambassade i morgen. Jakter drakter og venner (muligens brunost og grovt brød) 

PSS! Bildet er ikke herfra, men fra de som var her å herja litt. Roma. Romerne. Der Riise spiller..:-)