Jeg er som andre fans og synes han i svart kun er god når laget mitt vinner og vice verca….  Nå dukker han ene opp med tastatur. Jeg har nemlig lest min første dommerblogg og den er fra Svein-Erik Edvartsen. Litt u-artig når det kommer historiske bilder på netthinnen min om hans bortdømming av Vålerenga i noen kamper (ref; siata; kun god når eget lag vinner) , men nå er det meget artig å se refleksjonene fra dommer-Sven-Erik om VM dommere.

Edvardsen skriver:

Jeg har også sett ulike dommerstiler så langt i VM. Helt naturlig siden dommerne kommer fra ulike soner; African Zone, Asian Zone, European Zone, North, Central American and Caribbean Zone, Oceanian Zone og South American Zone. Jeg synes dommerne fra Asian Zone virker veldig rolige samtidig som de naturligvis er bestemte, dommerne fra Europa virker veldig ”samstemte” – kanskje ikke så rart siden det er disse dommerne vi ser i Champions League. Men også her ser jeg forskjeller. Dommere fra Tyskland har kanskje en mer ”stark und klar” stil enn en dommer fra Frankrike. Dommerne fra North, Central American and Caribbean Zone virker veldig klare og ikke minst opptatt av stil & profil – det var nesten som å se garden da jeg så de Mexicanske dommerteamene som dømte Tyskland-Australia og Italia-Paraguay.

Dommerne fra Oceanian Zone synes jeg virker mer forsiktige/usynelige. Jeg har så langt her ikke sett ett like klart og tydelig kroppsspråk som for eksempel dommerne fra North, Central American and Caribbean Zone og enkelte fra Europa. Når det gjelder dommerne fra South American Zone synes jeg stilen her ligger veldig nære dommerne fra North, Central American and Caribbean Zone. Veldig tydelige og klare. Uansett fra hvilket land du kommer fra som spiller/trener, så mener jeg det ikke er mulig å misforstå hva disse dommerne mener. Og det er jo dette som er sjarmen; forskjellige dommerteam som dømmer. Alle fra ulike land. Alle med ulike stiler å dømme på. Men alle følger de samme regler og ikke minst de samme fokusområder som er gitt av FIFA.

—————————————————————————

Bloggsitat Edvartsen slutt og bloggen hans finner du her

 

Bjørn Heidenstrøm, Sør Afrika