Water pipe in cairo by HeidenstromHer har du min hvilepost nummer en for Egypisk Thee (med to sukker og melk), og fem minutter på en stol. Gutta var litt på stirring på dag en, men nå er det “As-Salamu Alaykum” (må fred være med deg”) og håndhilsing.

De barske menn er harde på vannpipene og på bildet har du sjefsrøykeren i bakgården (han ba om å bli tatt bilde av)Vannpipe er er særlig utbredt i den arabiske verden. I Egypt blir den kalt for «shisha»,«hookah» eller «narghile».

Seff er det helseskadelig!  men har du ikke sluttet med svineriet (røyken) og ikke klarer nikotinplaster, så kan vel vannpipa være steget i riktig rettning. Noe upraktsik hvis du røyker i bilen og bilen er en Nissan Micra, men du får tilbake med mindre gugge i lungene…. 

Det heter “ROI” hvis du jobber for Røkke eller Fredriksen (Return On Investment )..;-)

Tobakken som brukes er ikke spesielt sterk, og er ofte tilsatt store mengder fruktsirup. Røken som kommer ut av en vannpipe er gjerne nikotinsvak, men sterk på smak. Vannet i beholderen skifter ofte farge, litt avhengig av hvilken tobakk man røyker.

Vannpipetobakk inneholder typisk lite nikotin og tjære (og det finnes såkalt «herbal shisha» som overhodet ikke inneholder nikotin), men bruken av kull tilfører et skadeelement som også er omstridt. Nikotininnholdet overstiger meget sjeldent 0.05%, mye av nikotinen er fordampet av kullet som løser det opp i varmen

Så noe pluss og mye minus, men jeg følger jeg har eksponer produktet og hvis ikke “Egyptian Tobacco & Waterpipe Inc” sender meg den første sponsoravtalen nå, – så skjønner jeg ingenting!!

 Bjørn, ikkerøker, men sliter med å kaste Swedish Match….

PS!! Nå gå du inn på   www.flytninghjelpen.no du også… Platini synes også det er gøy, og Iron Maiden, og Sir Elton John, og AS Roma og FC Barcelona, og du!!

PS! – så var det en kompis som mente jeg dro til litt mye når jeg sa at vannkokeren går helt til taket… Jaaavellll…: 

Vannkoker ala Kairo