Hvis FIFA sier noe så er det Sepp og Blatter som melder. Nu er det om en tidenes beste TV produksjon. Det er for eksempel 31 stk “High definisjon widescreen kameras”  på hver kamp som lager totalt 2200 timer med “feed” og er produsert av 2800 mennesker i HBS.  Den største produksjonen jeg har vært med på (Enga) er 12 kameras.

HBS er “Host Brodcast Service” og de mater igjen 500 forskjellig selskaper (som har kjøpt rettigheter) som igjen sprer til sine kanaler og land som kjære Norge.

HBS har ansatte fra 50 forskjellige nasjoner og jeg regner med at det bli ellevilt med skilting på fellestoalettet i base camp som “ å ta ned dolokket” på Urdu “ikke la vannet stå og renne“ på Kinesisk eller “vær vennlig å lukk døren under sending” på Swahili.

En av “feedene” er kun i  HD, men da må du kjøpe en diger og dyr TV. Det er mange partnere rundt FIFA og HBS som sier at du må ha en slik TV. Jeg fikk med meg alle scoringene til Keegan i sort hvit og tror ikke helt på den meldingen, men ser at det blir kult når man zoomer inn og følger hver svetteperle på Gerrard  før han banker ballen helt oppe i krysset i semifinalen.

Mens Steven jubler så feedes hans HD signaler og vanlige bilder til deg og resten av verden. Til små bokser  i Ethiopia og til brede TV’er i Voksenkollen . Her i Sør Afrika kan du velge jublede kommentator på; Engelsk, Portugisisk, Zulu eller Sotho.

Jeg skal prøve og være der og rope. Har slunken lommebok, men Blatter sa i Sveits; “you are my guest during the world cup” – og det burde bety minimum en kamp og gjerne med Gerrard.

Dunga og Brazil fungerer også.

Bjørn Heidenstrøm, kjører en Bondevik og heier på alle

27. mai: Rettelse: kjører en Jagland… Bondvik er Moldetro….:-)