Bodrum by Mr Heidenstrom 

Har fått fire mailer i løpet av turen. Det er fra forfatter som vil skrive bok om turen min. Gledelig, kan bli bra, og jeg trenger skrivevenner (eller ghost writers som det heter i New York).  Jeg er nemlig best i muntlig og herjer litt feil med kulepennen.

Så jeg venter på nye mailer med oppklarende forfatterføringer, men kan kline til med at det ER en bok jeg kan skrive selv (med turboutgaven av Windows rettskriving som hjelpeprogram…:-)

Det er boken «100 kvadratmetere som du ikke viste om». Blir ikke noe prosa  (som jeg prøver på her..) Kun 100 fakta om forskjellige 100 kvadratmetere som du bør teste før du bli 98 år.

Jeg har nemlig samlet på en og en kvadratmeter. På slike plasser få ser og ingen får med seg. Fordi ungene skriker etter is på Mallorca eller mor bare må ha seg nye sko i Roma…

Jeg skulle si noe om kvadratmer og har funnet en i dag. Den meteren må stilles etter klokkeslett. Det ofte slik med de 100 kvadratmeterne du ikke viste om.

Kvadratmeter nr 38:

 Klokka er 08.15 og jeg vandrer ut av køya og ser at landverten holder sine ord. Sykkelen står der låst fast og dag 196 starter med lettelse. Jeg har som kjent sykkel-tyveri-traume etter Amsterdam.

Kvadratmeter nr 38 er et funn. Du må sitte der klokka ni og det er som følger.

Jeg er i Bodrum, Tyrkia. Det er midt i januar og jeg er den eneste turisten i mils omkrets. Finner en ny gullplass. En kavdratmeter. Det er bordet på hjørnet av Kebab og fiskehandler Aurkum. Stolene er ute, den helt på hjørnet er min, ca 11 meter fra bryggekanten. Sola er lav, i venstre panne, der luggen skulle ha vært, og varmer akkurat passe. Båtene har kommet inn med fersk fangst og gutta på brygga viser fiskeslag som er slike kule og eksotike som man ikke har i Bergen.

De høyner straks med blekksprut og brune småsild som veies mens det ropes etter handlende koner. Koner med sjal som flørter og roper tilbake.

Til venste har du skøyta som tar nye fisk ut av garnet av store hender og til høyre kommer kattene. Kattene er som i Bergen, som tar hodet på skrå og viser ett søtt blikk som sier «vær så snill og se på meg – og hiv over en fisk…» Like tilgjort som Paris Hilton, men mye herligere og helt uten silikon.  Og jeg får endelig forklart forskjellen på blekksprut, Kalemari og Squid, får mere kaffe i liten kopp og ser ikke at terroristen kommer.

Terror nr 1 er svart med noen brune flekker, mens Terror 2 er spraglete. Breie over kassa og eneren er nesten lett å tippe miksen på  og jeg tipper; mye Schafer, to desiliter Rottweiler og en spiseskje med Labrador. Kattene jages av de to nevnte og plutselig er det bastardene som spiser rå fisk, men fiskerne ler av skuespillet. Samme hver dag.

 Bak kasser med fisk og is og svære Tyrkere med stolte barter – så ligger båtene og koser seg i morgensola. De små jollene, rustene skøyter, og de yatchene som Røkke pleier å kjøpe. Men Kjell Inge er ikke her. Bare jeg og de to rett ved siden av som spiller kort og røyker sigar, og lar en ganske god krydret røyk komme, akkurat passe blandet med lukta fra havet, over til mitt bord. 

Sånn er det hver morgen. Til kattene er mette. Konen har handlet og skøyta må ut igjen etter mer kul fisk.

 En utrolig bra kvadratmeter.

Den helt på hjørnet.

 

Bjørn Heidenstrøm

PS! Har sjekket slektstreet,  5 land, oger  i klar slekt med det to bustet gutta som jagde kattene, men som de sier; skal du ha en frisk, blid og god hund; kjøp en bastard.

oiiii.. så 12 timer etter publisering så sier ei søt dame (på skype) “vi fisken da!!!! og her den!! (men det bilde ble ikke så bra..)

Fisk:

fisk