Close to Norwegian nature by HeidenstrømDu tenker ikke på det. Du er bortskjemt. Jeg er også det, men nå har jeg en huskelapp etter en lang tur fra rare himmelstrøk.

Det er de tingen som jeg tilba og dyrket akkurat klokka 12 i går. Jeg lå med nesa i været og slappet av ved siden av denne mosegrodde (bildet ) stubben på Sjusøen.

Close on Norwegian fur by Heidenstrom

Her er ti ting du kan reflektere over hvis du ligger hvor som helst i Norge:

 

1. Du blir stukket av mygg, men det gjør ingenting (er ikke!!! malaria her, og hvis det begynner å klø så betyr det kun det herlige faktum at du lever. (eller har følelse i huden)

2. Den farligste ormen heter Huggorm og giften er kun litt sterkere en vepsestikk

3. Det er ganske mange kule kryp i Norge, men ingen skorpioner, befengte “bitere” eller parasitter som tar bosted i kroppen din (jada! Jeg kjenner til flått, men den børster du bort hvis du har uflaks..;-)

4. Du kan drikke vann fra bekker og elver og det smaker supergodt

5. Du blir ikke rana av de som går forbi stien din. Alle har faktisk ryggsekk med snikkers og kaffe og er veldig snille.

6. Lufta er ren. Ikke nede på E18 forbi Oslo på en fredag klokka fire, men får du fart på støvlene og kommer deg opp eller ut så er det flust av oksygen. Ofte blanda med furu, bjørk, mose, eller markjordbærduft.

7. HVIS det skjer noe så ringer du 112 og får hjelp eller noen flotte organisasjoner setter ut masse folk med hunder på søk.

8. Det er grønt over alt. Busker, trær, og blomster,. De er designet til å vokse slik at det går an å gå der. Tanzania banker nemlig Norge på grønt, men det er tett som en jungel. Det er nemlig jungel… og masse kryp fra punkt 1, 2 og 3

9. Balanserte folk hele veien. Det er ikke 2- 5 – 15 eller 20 år siden forrige borgerkrig eller 2 uker siden Lord’s Resistance Aarmy plyndra en landsby i Norge. De fleste i landet har smilet på lur og er trygge. Du og jeg også.

10. Vi har hav, vann, bekker og elver. Ingen med hai, krokodiller og slanger. Alt kan brukes og fiskes i (Utenom laksefiske i Alta som koster flesk..;-) og bonus kan være krepsen i ferskvannet eller blåskjella i fjorden..

 

Hvis flytter på trærne slik at du får se skogen…. og hvis du følger teksten i “de nære ting” så kan det hende at du plutselig ligger ved en stubbe og tenker så deilig dette livet og dette landet er.

Bjørn Heidenstrøm, filosofisk, patriot, og lykkelig ved en stubbe.

PS! ute etter persepktiv på at du har det bra? Prøv www.nrc.no

 

Det er helt suverene greier med Norge. De tinga som ligger rett foran nesegrevet som du ikke tenker på og som du ikke savner helt til du sitter plutselig sitter litt svett i Etiopia, Sudan, eller Botswana. Eller har en Tyrkisk ganske diger hund som løper etter deg.