Digital Jumping

Kjære hoppende klasse,

Her lagrer og linker jeg opp det vi har snakket om i klassen. Øverste blogg/link er siste innlegg/hjemmelekse og derfor min plass for digital deling med dere.

Siste punkt ble lagt ut Fredag, 21 Okt, Kl. 10.07

12. Vi skal samle alle linker og sider for hoppere og medhoppere og oppgaven ligger her

11. Hvordan innebygge Youtube på egen hjemmeside/blogg

 

10. Hva er “RSS feed” (eller “mating av andres innhold på egen side”). Din kompis blir glad hvis du “feeder” hans/hennes innhold i en periode og han/henne blir glad hvis du linker til hans/hennes side/artikkel i din artikkel. Hvis du feks vil se ett tøft bilde som Romøren har tatt av Johan Evensen på denne link eller du vil mate Romørens bilder hvor du finner RSS feed neders på hans Flickr side.

9. En som er i gang med første blogg. Han har også lagt inn “RSS feed” i små bokser til høyre og eksponerer egen Twitter. Se her !!

8. Tredje måte å vise bilder (slide show) – hvor bilder byttes som her (noen kaller det bildespill ) (rask metode for å vise/publisere mange bilder )

7. Annen måte å vise bilder (collage – hvor bilder er fastlåst) som du kan se her  (rask metode!)

6. En måte å vise bilder (collage” hvor bilder kan bli større) og det kan du se her (rask metode!)

5. Konstruert opp mot ukonstruert. – en dyp, men viktig tankerekke og jeg og du vil at du og jeg skal være ukonstruerte – og være det  ofte, dele det har lyst til, rett fra hofta…, personlig, og ikke være redd for skriveleifer…

4. Misforståelser og arbeidsflyt i blogging.

3. Gi dine lesere og kompiser litt ekstraservice! – d.v.s at det er helt fint hvis du skriver og deler “jeg er i Madrid” (da vet vi i det minste hvor du er) , men du høyner kraftig hvis du skriver HVORDAN jeg kommer akkurat dit du var, HVORFOR jeg burde dra dit, muligens du LINKER til den fine baren du var på eller VISER veg til hvordan jeg lettest kommer meg til a,b, eller c. Linket eksempel i teksten over er fra min blogg “garantien på deilige dager i Madrid”

2. Egne bilder i aviser og magasin – (selvskryt fra meg og inspirasjon for andre) . Starter med å dele (få det ut på f.eks; Flickr ), mens man linker til egen side (henter det hjem )

1. Hva er en blogg? (det er det samme som å dele )

Leave a Reply